уторак, 27. март 2018.

BATAK PUNJEN MASLINKAMA & SAMPINJONIMA & NARANDZOM & SLANINOM


                                         Recept je pisan za Kuligre  
                                   nase drage prijateljice Dubravke Belogrlic


Potrebno:
1 batak
1 karabatak
Fil:
50gr seckane slaninice
3 sampinjona
4 -5 maslinki
30 gr kackavalja
1 celo jaje
2 cena belog luka
1/2  seckane narandze
1/2 kasicice mlevenog pimenta/najkvirc
1/2 kasicice soli
Priprema:
Batak i karabatak pazljivo skinuti sa koske i voditi racuna da zadrze svoj oblik.Nozem za filetiranje raseci meso po duzini i filovati.Za fil pripremiti sve potrebne sastojke-sitno secene,pomesati umuceno jaje,pa pazljivo filovati.Batak zatvoriti i "usiti"cackalicama.Tako uraditi i sa karabatakom,uviti svaki komad u alu foliju i staviti na pleh.Peci u zagrejanoj rerni na 160c oko 35 minuta(rerna sa ventilatorom).Prohladjeno meso  izvaditi iz folije i servirati posebno ili uz prilog po zelji. 


                                                                        Prijatno 😄

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *