уторак, 17. април 2018.

DOMACA FINA KOBASICA / HOMEMADE SAUSAGES



Potrebno:
600 gr juneceg ribica
700 gr svinjskog od "sola"
2 crna luka
6-7 cenova belog luka
1 kasicica slatke "aleve"
2 kasicice mlevenog crnog bibera
1 i 1/2kasicice soli
crevo za kobasice
Priprema:
Junece ,svinjsko meso,crni i beli luk  samletina masini za mlevenje mesa.Meso prebaciti u ciniju i dodati sve zacine.Mesiti rukom bar 10 minuta da se svi sastojci dobro sjedine.Prekriti prozirnom folijom i u frizider na hladjenje 2-3h,a najbolje ceo dan.
Pripremiti crevo-
oprati crevo pod mlakom vodom,pa u ciniju naliti mlaku vodu i kasiku-dve sirceta,da crevo odstoji u tom rastvoru sat vremena.
Na masinicu montirati nastavak za kobasicu,navuci na nastavak svo crevo,pa kraj uvezati.Meso iz frizidera vratiti u masinu i puniti kobasicu.Crevo sa kobasicom uvrnuti kad dostigne duzinu koju zelimo.



Kobasice sa povrcem
Potrebno:
10-tak kobasica
3-4 krompira
5-6 sargarepa
malo vode i ulja
Priprema:
sve sloziti u pleh sa pek papirom-kobasice,krupno secen krompir i sargarepu.Preliti sa malo ulja i dve case vode,prekriti pek papirom i peci na 150 c oko 50 minuta.


                                                          Prijatno 😃



Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *