Potrebno:
1 glavica kiselog kupusa
600 gr.mlevenog mesa
suva dimljena vesalica
soljica pirinca
crni luk,beli luk
zacin
lorber-list
kasicica slatke mlevene crvene paprike
kasicica brasna
ulje
mleveni biber
Crni i beli luk iseckati i dinstati na maslinovom ulju,dodati mleveno meso,dinstati,dodati pirinac i zacine,naliti sa malo vode da pirinac nabubri.
Zadebljali koren na listu kupusa,nozem stanjiti,kasikom naneti fil,pa zavijati u sarmu(ne morate da sledite pravila zavijanja,zavijajte kako je vama logico),slazite sarmu u zemljani lonac(ili zemljani djuvec),izmedju redova dodajte secenu dimljenu vesalicu.Kada ste zavili,sarmu prekrijte lisovima kupusa koji su mali ili nisu bili za zavijanje(probuseni,osteceni).
Sarmu nalijte vodom da ogrezne,pa prekrijte alu-folijom,da ne prska i prlja rernu.Ostaviti u rerni da se krcka 2,5-3h,tj.dok kupus ne bude mekan,kada ga probodete viljuskom.
U tiganj sipati ulje,dodati kasicicu brasna,proprziti,dodati kasicicu aleve slatke paprike,kratko proprziti(da paprika ne izgori),pa vrucom zaprskom preliti sarmu iz rerne.Poklopiti,sacekati da upije sve ukuse,prethodno protresi lonac.
PRIJTNO😍
Thank you for posting such a great blog. I found your website perfect for my needs. Read About Ergela Đakovo
ОдговориИзбриши