уторак, 14. јул 2015.

AJMOKAC(pileci,teleci,juneci)

Ovo jelo se moze sluziti samostalno(obrok),ili kao dodatak uz letnje salate i brzo se sprema.

Potrebno:

Bistra supa od povrca
Parce pileceg mesa(koristiti kuvano ili peceno, od prethodnog obroka,najbolje je belo meso)
2-3 cena belog luka(cen se nalazi u glavici belog luka)
2 kasike brasna
zacin
ulje



Priprema:

na malo ulja proprziti seckan beli luk,
dodati 2 kasike brasna, pa polako dodavati supu,sve dok ne bude gusta kao svaki sos.
Na dasci iseckati parce vec spremljene piletine(belo,batak,kara-batak,sta imate),
pa to dodati u ajmokac.Sipati u dublji tanjir,
posuti seckanim svezim persunom i posluziti sa kriskom crnog hleba.
                                     

                                      Prijatno 😍






Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *