Potrebno:
1 tabla lisnatog testa
100 gr pecenice
100 gr beLog sira
2 cela jaja
2 kasike kisele pavlake
100 gr rendanog kackavalja
3 cena seckanog belog luka
nekoliko maslinki secenih na kolutice
nekoliko grancica usitnjenog persuna
Priprema:
Kalup obloziti pek papirom.testo oklagijom rastanjiti,malo duze od kalupa,jer cemo krajeve saviti prema unutrasnjosti pite.
Sir jaja i pavlaku pomesati i u to dodati i rendani kackavalj.
Ovom smesom premazati celu koru,a kasiku-dve ostaviti za premazivanje pite.Pecenicu iseci na kockice i posuti njom koru.Na pocetak kore sloziti kolutove maslinki i lisce persuna.Levi i desni kraj duzine kore saviti prema sredini,pa koru rolati napred.
Pitu premazati ostatkom fila ,staviti u kalup,pa u zagrejanu rernu.
Peci na 160 c 30-35',zavisno od rerne.Pitu izvaditi i ohladiti.
Podici je iz kalupa uz pomoc pek papira i postaviti na dasku za secenje.
Pitu seci na kriske,sloziti na tanjir,dekorisati kriskama ceri paradajza,posluziti.
Prijatno 😎
Potrebno:
ОдговориИзбриши1 tabla lisnatog testa
100 gr pecenice
100 gr beLog sira
2 cela jaja
2 kasike kisele pavlake...
Predivno...već sam odlučila - obavezno pravim!
ОдговориИзбришиDivno,bas se radujem,Frana! Ja se spremam za zele bombone i sirup od mente u nedelju,sutra stize moj David,pa ce vikend biti bas veseo.Znaci,cujemo se brzo :)
ИзбришиJako lepo napravljena, bogata!
ОдговориИзбришиHvala,drago mi je da ti se sviđa,Dubravka :) brzo se i lako sprema,a i ne treba puno namirnica,od svega po malo ;)
Избриши