Precisceni puter
Potrebno:
250 gr putera
malo soli
Priprema:
Puter otopiti na niskoj temperaturi,pustiti da pocne da vri,pa kada pocne da peni,kasikom skidati penu,
u tri etape.Temperaturu ne povecavati.Puter mozemo posoliti(vrh kasicice,prstohvat),kada skinemo svu penu i treci put.
Skloniti sa ringle,ostaviti da se prohladi.Pripremiti teglicu(sterilisati u rerni),pa prohladjen puter sipati i ostaviti da se stegne.
Ghee sluziti uz indijske hlepcice roti ili chapati.
***
Neki dan sam procitala da kod spremanja Ghee-a,penu koju skidamo u Indiji ne bacaju(kao sto sam ja uradila),vec je koriste za sremanje "Uppme."
UPPMA, vrsta dorucka u Indiji :
na puternoj peni se przi kumin,seckani djumbir,listovi curry-a,kikiriki,seckani crni luk,seme slacice,seckana zelena cili papricica,soli po ukusu,pa dodati casu vode da uvri i zaprziti dodavanjem brasna tako da bude skroz gusto.
Vadi se kasikom u male cinije prethodno premazane puterom,poravnati do vrha,pa okretanjem na plitak tanjir dobijamo uppmu oblika cinijice,dekorisemo listicem curry-ja.
Pena se jos koristi kod spremanja testa za peciva,kao namaz i dr.
Vazno je da je sipamo u cinijicu(penu),poklopimo,drzimo u frizideru i potrosimo u naredna 3-4 dana.
***
Prijatno :)
Potrebno:
250 gr putera
malo soli
Priprema:
Puter otopiti na niskoj temperaturi,pustiti da pocne da vri,pa kada pocne da peni,kasikom skidati penu,
u tri etape.Temperaturu ne povecavati.Puter mozemo posoliti(vrh kasicice,prstohvat),kada skinemo svu penu i treci put.
Ghee sluziti uz indijske hlepcice roti ili chapati.
***
Neki dan sam procitala da kod spremanja Ghee-a,penu koju skidamo u Indiji ne bacaju(kao sto sam ja uradila),vec je koriste za sremanje "Uppme."
UPPMA, vrsta dorucka u Indiji :
na puternoj peni se przi kumin,seckani djumbir,listovi curry-a,kikiriki,seckani crni luk,seme slacice,seckana zelena cili papricica,soli po ukusu,pa dodati casu vode da uvri i zaprziti dodavanjem brasna tako da bude skroz gusto.
Vadi se kasikom u male cinije prethodno premazane puterom,poravnati do vrha,pa okretanjem na plitak tanjir dobijamo uppmu oblika cinijice,dekorisemo listicem curry-ja.
Pena se jos koristi kod spremanja testa za peciva,kao namaz i dr.
Vazno je da je sipamo u cinijicu(penu),poklopimo,drzimo u frizideru i potrosimo u naredna 3-4 dana.
***
Prijatno :)
Navukla me sestra na gi, često na njemu kuvam. Kupujem ga, ali posle ovog tvog recepta možda ga i sama napravim.. Odlično! ♥
ОдговориИзбришиHvala,Gago <3 .Ja sam dugo odlagala,misleci isto,ali je jednostavno,lako,a posebno mirisno i ukusnoi ne treba puno vremena.Za tebe ce to biti "piece of cake" ;) <3 uz sve one poslastice koje spremas :)
ОдговориИзбриши