POTREBNO:
1kg pilecih zeludaca
1kg curecih zeludaca
3-4 glavica crnog luka
3 cena belog luka
so,zacin,
biber
ulje,voda.
PRIPREMA:
Naseckati crni i beli luk,pa dinstati na malo ulja(moze i maslinovo,jer koliko god da se oseca(devicansko,domace),kada se zagreva,gubi miris,a zdravo je.Zeludac iseci na kocke,pa dodati u tiganj,naliti vode,dinstati.
Ova kolicina ce se znatno smanjiti kod dinstanja,pa cemo tada poklopiti,ostaviti naliveno na srednjoj temperaturi(kod mene 2),naviti satic na 40 min.,povremeno proveravajuci da voda ne ispari.
Zeludac je gotov,kada je meso potpuno mekano,jos malo proprziti na ulju,dodati bibera(opciono) i spreman je za serviranje.
Kao prilog uz ovaj rucak,dobar je krompir-pire,ali ja danas,sem zimske salate uz njih, nisam nista drugo planirala.
***
Ova pileca iznutrica(i cureca), nije cesto na nasem stolu,potpuno neopravdano.Zeludac(pileci)obicno stavimo u supu i to je uglavnom njegova svrha u nasoj kuhinji.
Kada nismo bas u situaciji da trosimo na hranu(kraj meseca),ovaj rucak je pravi izbor,obzirom da nam ne treba puno namirnica,a posebno ako znamo da kilogram zeludaca kosta140-160 dinara(cureci,cudo, ima istu cenu).
Dinstan zeludac je prava
gastronomska poslastica,te obavezno probajte.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар