субота, 17. новембар 2018.

GRISINE SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM & BREADSTICKS WITH GARLIC AND PARMESAN


Potrebno:
2 case ostrog brasna
1 kesica suvog kvasca
1 i 1/2 kasicice soli
1 kesica rendanog parmezana/40 gr
2 kasicice seckanog svezeg ruzmarina
1/2 kasicice malteksa
2 kasicice kima
1/4 case maslinovog ulja
1 casa tople vode
2 cena belog luka
1/2 limuna/sok
susam za posipanje
Priprema:



U brasno sipati kvasac,so,sitno secen ruzmarin,kim,parmezan i sve dobro pomesati.Dodati i sitno secen cen belog luka koji prethodno pomesamo sa malo maslinovog ulja,soli  i sokom od 1/2 limuna.Dodati i toplu vodu i ulje i zicom sve sjediniti u testo slicno zvaki.Dodati i malteks.
Puniti spric od silikona,pa pazljivo izlivati u modlu - breadsticks pan.
Peci u zagrejanoj rerni na 170 c oko 20 minuta.Prvu turu sam pekla krace/14 min., isto su ukusne,ali se nama vise svidjaju hrskave grisine.
Drugi cen belog luka usitniti ,pomesati sa malo maslinovog ulja i prstohvatom soli i fino usitniti u avanu,tom smesom  premazivati vruce grisine.



                                                                              Prijatno 😍


Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email