Potrebno:
500gr brasna
1 suvi kvasac
1 soljica mleka
1 kasicica secera
1 kasicica soli
100 gr maslinki
50gr otopljenog putera
1 kasika semenki bundeve
1 kasika semenki kima
Priprema:
U posudu sa brasnom sipati semenke bundeve i kima,pa pripremljen kvasac:u mlako mleko dodati suvi kvasac,kasicicu secera i ostaviti 5 minuta da nadodje;pomesati sa brasnom,dodati vode da se umesi glatko testo.Ostaviti 30 minuta da se testo udvostruci,premesiti,podeliti na tri jufke.
Jufku malo mesiti,pa oklagijom razviti okruglu koru,debljine pola santimetra,premazati dobro otopljenim puterom,posuti isecenim maslinkama i uviti u rolat,odloziti sa strane.
Razviti drugu koru premazati puterom,poslagati maslinke,pana pocetak jufke postaviti prvi rolat,
uvuti ga drugom korom u rolat,ostaviti sa strane.Razviti trecu jufku u koru iste velicine kao prve dve,premazati puterom,seckanim maslinkama,pa na pocetak postaviti rolat(prethodne dve kore),
uvijati u rolat,ostaviti da odstoji 30 minuta.
U kalup za hleb postaviti pek papir,spustiti rolat,premazati ga ostatkom putera.
Peci u zagrejanoj rerni na 160c,oko 50 minuta(zavisno od jacine rerne).
Hleb ohladiti,seci kriske,ostatak uviti u pamucnu krpu,pa u kesu i u frizideru moze da stoji vise dana isto ukusan kao iz rerne 😃
Prijatno 😊
Hmmm, njami... Idem probati još danas. Hvala za ideju!
ОдговориИзбришиDivno Dragane,necete pogresiti,hleb je izvrstan :)Hvala na komentaru,a volela bih da cujem i utisak po probanju ;)
Избриши