петак, 02. новембар 2018.

TANDOORI PILETINA & TANDOORI CHICKEN



Tradicionalana "tandoori piletina" potiče iz regije Punjab/Pandzab - današnja Indija i Pakistan,originalno se peče na vrlo visokoj temperaturi u tradicionalnim zvonolikim keramičkim "tandoor pećima" koje dostižu temperaturu   od 900c, pri kojoj piletina dobije hrskavu koricu, dok je iznutra  mekana da se skoro raspada.

Potrebno:
Pileci file
pileci batak
pileca krilca
Marinada:
500ml jogurta
4-6 cena belog luka
1 kasika aleve paprike
1 limunov sok
1 kasika kurkume
1 kasicica djumbira u prahu
1 kasicica crnog bibera
1 kasicica belog bibera 
5 kasika ulja od kostica grozđa
2 kasike suvog bosiljka
2 kasike suve nane
1 kasika garam masala - गरम मसाला 
1 kasika mango chutney
1 kasika ljutog sosa sa kikirikijem




Priprema:
U ciniju sa jogurtom dodati zacine,ulje i sok jednog limuna za marinadu,isitniti beli luk,sve pomesati.Piletinu izbockati viljuskom i sloziti u ovu marInadu,poklopiti i ostaviti preko noci.
U zemljanu serpu poredjati parcice mesa iz marinade,naseci prut praziluka na kolutove,preliti sa marinadom,poklopiti i staviti u rernu da krcka na 170 stepeni,par sati. 

Posle ovog vremena skinuti poklopac.Peci da uhvati koricu i iskljuciti rernu.
Prilog:
Pirinac kuvan na pari.  

                                                    Prijatno 😃                                        

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email