Potrebno:
Pileci file
pileci batak
pileca krilca
Marinada:
500ml jogurta
4-6 cena belog luka
1 kasika aleve paprike
1 limunov sok
1 kasika kurkume
1 kasicica djumbira u prahu
1 kasicica crnog bibera
1 kasicica belog bibera
5 kasika ulja od kostica grozđa
2 kasike suvog bosiljka
2 kasike suve nane
1 kasika garam masala - गरम मसाला
1 kasika mango chutney
1 kasika ljutog sosa sa kikirikijem
Priprema:
U ciniju sa jogurtom dodati zacine,ulje i sok jednog limuna za marinadu,isitniti beli luk,sve pomesati.Piletinu izbockati viljuskom i sloziti u ovu marInadu,poklopiti i ostaviti preko noci.
U zemljanu serpu poredjati parcice mesa iz marinade,naseci prut praziluka na kolutove,preliti sa marinadom,poklopiti i staviti u rernu da krcka na 170 stepeni,par sati.
Prilog:
Pirinac kuvan na pari.
Prijatno 😃
Нема коментара:
Постави коментар