петак, 04. август 2017.

LJUTI CHUTNEY SA PATLIDŽANOM I PARADAJZOM & HOT CHUTNEY MADE OF EGGPLANT AND TOMATO




Potrebno;
1,5kg patlidzana(plavi paradajz)
1kg sitno seckanog "šljivastog"-slatkog paradajza
1 veci crveni luk
3-5 cena belog luka
so,biber
2 kasike smedjeg secera
3-4 kasicice ljute paprike u prahu(aleva paprika,cili papricice...)
1/2 solje maslinovog ulja
Priprema:
Prziti na ulju sitno seckan crveni i beli luk.




Patlidzan iseci na kockice,posoliti i ostaviti da pusti sok,oko 60',procediti.
Kada je luk omeksao dodati mu ocedjen patlidzan,proprziti.
Paradajz iseci na kocke i dodati patlidzanu.


Posoliti i pobiberiti.Kada tecnost iz paradajza i patlidzana ispari (uz stalno mesanje) i masa postane gusca,dodati smedji secer i ljutu papricicu.




Prziti na srednjoj temperaturi dok se sve ne sjedini u gust chutney,jos oko 15'.
Tegle oprati,sterilisati u rerni.Poklopce prebrisati vatom natopljenom alkoholom.
Chutney sipati u tegle,dobro zatvoriti,pa teglu okrenuti naopako-da stoji na poklopcu.


Kad su ohladjene,tegle poredjati u serpu sa krpom na dnu i politi vodom 12 cm od zatvaraca.Ukljuciti ringlu na 2(srednja temperatura),kuvati kad provri- jos 30'-60'.Ostaviti da se ohlade.Vaditi tegle,brisati od vode i lepiti etikete o vremenu pasterizacije.

                                            😉💜😃




                                                  Prijatno 😍

3 коментара:

  1. Hvala draga,ukusan je i od ove kolicine ispadne taman toliko ,koliko treba zimi uz meze i sir....pozdrav <3

    ОдговориИзбриши
  2. Patlidzan iseci na kockice,posoliti i ostaviti da pusti sok,oko 60',procediti.
    Kada je luk omeksao dodati mu ocedjen patlidzan,proprziti.....

    ОдговориИзбриши

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email