Potrebno;
1,5kg patlidzana(plavi paradajz)
1kg sitno seckanog "šljivastog"-slatkog paradajza
1 veci crveni luk
3-5 cena belog luka
so,biber
2 kasike smedjeg secera
3-4 kasicice ljute paprike u prahu(aleva paprika,cili papricice...)
1/2 solje maslinovog ulja
Priprema:
Prziti na ulju sitno seckan crveni i beli luk.
Patlidzan iseci na kockice,posoliti i ostaviti da pusti sok,oko 60',procediti.
Kada je luk omeksao dodati mu ocedjen patlidzan,proprziti.
Paradajz iseci na kocke i dodati patlidzanu.
Posoliti i pobiberiti.Kada tecnost iz paradajza i patlidzana ispari (uz stalno mesanje) i masa postane gusca,dodati smedji secer i ljutu papricicu.
Prziti na srednjoj temperaturi dok se sve ne sjedini u gust chutney,jos oko 15'.
Tegle oprati,sterilisati u rerni.Poklopce prebrisati vatom natopljenom alkoholom.
Chutney sipati u tegle,dobro zatvoriti,pa teglu okrenuti naopako-da stoji na poklopcu.
😉💜😃
Divan recept, Marina!
ОдговориИзбришиHvala draga,ukusan je i od ove kolicine ispadne taman toliko ,koliko treba zimi uz meze i sir....pozdrav <3
ОдговориИзбришиPatlidzan iseci na kockice,posoliti i ostaviti da pusti sok,oko 60',procediti.
ОдговориИзбришиKada je luk omeksao dodati mu ocedjen patlidzan,proprziti.....