SA COKOLADOM I VANILOM
Potrebno:
Pakovanje Rozen-kora
3 pudinga-vanila
2 pudinga-slatka pavlaka
1 litar mleka
secer u prahu(kolicina po ukusu)
300 gr cokolade
2X po pola margarina(ukupno 250gr)
kisela pavlaka(1 casa)
cimet,kakao-prah,
kasicica zelatina,
Priprema:
Vanila krem:
Puding-vanila,razmutiti u malo mleka(3 kesice),pa sipati u 1/2 litre vrelog mleka,mesati dok ne bude cvrsta masa,dodati pola margarina,mesati dok se ne sjedini sa pudingom.Secer po ukusu.
Slatka pavlaka krem:
Puding-slatka pavlaka,spremiti kao i prethodni-vanila.Kolicina mleka za dve kesice je oko 300 ml.Secer po ukusu.
Cokolada krem:
Rastopiti cokoladu,dodati kasicicu
kakao-praha,malo mleka,prah secera,malo cimeta,kasicicu putera ili margarina,mesati,dodati kasicicu zelatina,mesati,pavlaku(1 casa),sve umesati u glatku masu,prohladiti pre filovanja.
Rozen kore filovati naizmenicno crnim,pa zutim filom sve do pete kore(pakovanje ima deset korica,dakle do polovine)pa filovati kremom od slatke pavlake(sav krem),pa nastaviti naizmenicno zuti i crni.Zavrsiti cokoladnim filom.
Tortu prekriti prozirnom folijom,dobro ispritiskati koru odozgo,pa je ostaviti na hladnom(frizider),da kore povuku ukus filova.
Tortu seci na kocke ili stangle i posluziti.
Нема коментара:
Постави коментар