понедељак, 28. децембар 2015.

ROZEN TORTA




SA COKOLADOM I VANILOM


Potrebno:

Pakovanje Rozen-kora
3 pudinga-vanila
2 pudinga-slatka pavlaka
1 litar mleka
secer u prahu(kolicina po ukusu) 
300 gr cokolade
2X po pola margarina(ukupno 250gr)
kisela pavlaka(1 casa)
cimet,kakao-prah,
kasicica zelatina,



Priprema:

Vanila krem:

Puding-vanila,razmutiti u malo mleka(3 kesice),pa sipati u 1/2 litre vrelog mleka,mesati dok ne bude cvrsta masa,dodati pola margarina,mesati dok se ne sjedini sa pudingom.Secer po ukusu.



Slatka pavlaka krem:

Puding-slatka pavlaka,spremiti kao i prethodni-vanila.Kolicina mleka za dve kesice je oko 300 ml.Secer po ukusu.




Cokolada krem:

Rastopiti cokoladu,dodati kasicicu
kakao-praha,malo mleka,prah secera,malo cimeta,kasicicu putera ili margarina,mesati,dodati kasicicu zelatina,mesati,pavlaku(1 casa),sve umesati u glatku masu,prohladiti pre filovanja.



Rozen kore filovati naizmenicno crnim,pa zutim filom sve do pete kore(pakovanje ima deset korica,dakle do polovine)pa filovati kremom od slatke pavlake(sav krem),pa nastaviti naizmenicno zuti i crni.Zavrsiti cokoladnim filom.


Tortu prekriti prozirnom folijom,dobro ispritiskati koru odozgo,pa je ostaviti na hladnom(frizider),da kore povuku ukus filova.


Tortu seci na kocke ili stangle i posluziti.


                 Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email