Potrebno:
500 gr ociscenih dagnji
10 surimi stapica
1 kasika maslinovog ulja
2 dl belog vina
Dresing:
2 struka mladog luka
4 cena belog luka
2 lista susenog paradajza(domaci ili iz tegle)
3 kasike lista celera
7 kasika domaceg jabukovog sirceta
1/2 cedjenog limuna
50 ml maslinovog ulja+50 ml zacinskog ulja iz tegle sa susenim paradajzom
1/4-1/2 kasicice soli
Priprema:
Na malo ulja i u belom vinu dinstati dagnje(oko 20 minuta)na srednjoj temperaturi,dodati i surimi stapice,dinstati jos 5 minuta.Skloniti sa ringle i dobro ohladiti.
Dok se dagnje hlade,pripremiti dresing-
mladi luk seci na tanje kolutice,seci i perca.Usitniti beli luk ,pomesati beli i crni luk sa sitno secenim kriskama paradajza,dodati sirce,sok od limuna,soli,mesavinu 2 vrste ulja i sitno seceno lisce celera.Sve dobro promesati i ostaviti da odstoji oko 15minuta.
Ovim dresingom preliti dagnje i surimi i pazljivo promesati.
Posluziti.
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар