субота, 24. септембар 2016.

FINI AJVAR SA TIKVICAMA,PATLIDŽANOM,PARADAJZOM I TAAN PASTOM &FINE SPREAD MADE OF ZUCCHINI,EGGPLANT,TOMATOES AND TAHINI PASTE





Potrebno:

3  srednje velike tikvice
1 veci patlidzan(plavi paradajz)
3 oljustena paradajza
1 crveni luk
2 cena belog luka
1/2 l paradajz pelata,soka,koncentrata...
4 kasike domaceg ili boljeg kupovnog ajvara(ja sam odlican kupovni,jer jos nisam spremala svoj)
2-3 kasicice taan paste,ili po ukusu(tahini,susam puter)
malo soli(jer je i ajvar i paradajz vec zasoljen)
bibera,2 ravne kasike smedjeg secera
maslinovo ulje


Priprema:
Na maslinovom ulju dinstati crni i beli luk,

Patlidžan ocistiti,iseci na kocke,posoliti,da odstoji bar 30min.,procediti,dodati u serpu,


tikvice izrendati,paradajz oljustiti,iseci na kocke pa dodati u serpu



dinstati dok ne ispari sva voda koju puste tikvice i paradajz,

uz stalno mesanje varjacom.Kuvati na srednjoj temperaturi,pa kada nam se ukaze dno serpe pri mesanju,dodajemo 1/2 l paradajz
pelata,soka,koncentrata,


kuvamo da postane gusta kompaktna masa,dodamo i 4 kasike domaceg ili boljeg kupovnog ajvara,


kuvamo jos 30 min. uz mesanje,pa dodamo i
2-3 kasicice taan paste,smedji secer,biber po ukusu i zelji.


Sve kuvati jos nekoliko minuta.
Tegle sterilisati u rerni(150-160C),poklopce prokuvati,pa sipati vruc ajvar u vruce tegle,zatvoriti ih,ohladiti.


Pasterizacija:
Na dno serpe postaviti kuhinjsku krpu ili pamucnu tkaninu,poredjati tegle,naliti vodu,kuvati oko 40-tak minuta.


Ohladiti,obeleziti etiketom vrstu ajvara i vreme pasterizacije, 
  

pa odloziti na policu u ostavi/spajzu.

                                       Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email