понедељак, 8. октобар 2018.

POVRCE ZA ZIMU Br. 2 & VEGETABLES FOR WINTER No. 2


Potrebno:
600-700 gr crnog luka
6-7 cenova belog luka
5 crvenih mesnatih paprika
3-4 zutih paprika
3-4 zelenih paprika
1 kg sargarepe
1 i 1/2 kg paradajza
3-4 cili papricice
200ml paradajz pelata
1 kasicica semena slacice
1 kasicica mlevenog korijandera
6 listova lorbera
2-3  kasicice crnog bibera
1 kasicica mlevenog pimenta/all spice
3-4 mlevenih karanfilica
2-3 kasike smedjeg secera
1/2 case maslinovog ulja
1-2 kasike soli
1/2 case sirceta umebosi/vinsko sirce
1 vezica persuna
saka suvog bosiljka 
saka suve nane


Priprema:
Na ulju prziti crni i beli luk.Kada luk omeksa i bude staklast,dodati na kolutove secenu sargarepu,prziti.
Paprike ispeci u rerni,oljustiti i ocistiti od semenki,seci na vece kocke i dodati sargarepi i luku.Prodinstati,smanjiti temperaturu,mesati,dodati svez paradajz - oljusten i sitnije secen,lorber,slacicu,korijander,karanfilic i cili papricicu.Paradajz pelat i sirce dodati kada svo povrce bude mekano i kompaktno.Kuvati uz  povremeno mesanje da povrce ne zagori(oko 3 sata).
Kada je masa skoro ujednacena dodati secer,so,biber i zacinsko bilje.Kuvati dok se masa ne ujednaci,a voda ne ispari.Najbolje je probati povrce,pa ako je potrebno popraviti ukus,poklopiti i iskljuciti ringlu.
Za to vreme tegle sterilisati (ja sam u mikrotalasnoj),poklopce obrisati vatom natopljenom alkoholom.U vruce tegle ulivati vruce povrce,dobro zatvoriti i okrenuti tegle da stoje na poklopcima i tako se ohlade.
***
Svu zimnicu obavezno pasterizujem jer ne stavljam nikakve dodatke za odrzavanje,pa mi ovaj proces uvek garantuje da ce se zimnica odrzati i preko leta ako ostane 😃
***
Pasterizacija:u serpu poloziti kuhinjsku krpu,poredjati tegle,naliti vodom 1 cm ispod poklopca i kuvati na nizoj temperaturi oko 30 minuta.Sve ohladiti,vaditi tegle,obrisati i lepiti nalepnice sa godinom pasterizacije.

                                                                                                                
                                                      Prijatno 😄

 


Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *