Potrebno:
3-4 patlidzana
2-3 cena belog luka
1/2 case ulja
1 kasicica soli
1 kasicica bibera
sok 1/2 limete
**mere treba povecati srazmerno kolicini patlidzana koji cemo spremati**
Priprema:
patlidzan ispeci u rerni,iseci na kockice,prziti na ulju na srednjoj temperaturi.Dodati seckan beli luk,so,biber i sok 1/2 limete.
Prziti jos nekoliko minuta.Po zelji mozete polovinu gotovog patlidzana izblendirati ili usitniti stapnim mikserom,pa pomesati sa drugom polovinom.
Vruc malidzano sipati u vruce tegle i poklopiti.
Pasterizovati tako sto tegle poredjamo u serpu,dolijemo vodu i pustimo da vri 10-tak minuta na srednje umerenoj temperaturi.Ohladiti.Obrisati tegle i lepiti etikete sa datumom pasterizacije.
***
Pasterizacija je najbolji nacin cuvanja zimnice,posebno gde ne zelimo da dodajemo hemiju .
***
Prijatno 😍
3-4 patlidzana
2-3 cena belog luka
1/2 case ulja
1 kasicica soli
1 kasicica bibera
sok 1/2 limete
**mere treba povecati srazmerno kolicini patlidzana koji cemo spremati**
Priprema:
patlidzan ispeci u rerni,iseci na kockice,prziti na ulju na srednjoj temperaturi.Dodati seckan beli luk,so,biber i sok 1/2 limete.
Prziti jos nekoliko minuta.Po zelji mozete polovinu gotovog patlidzana izblendirati ili usitniti stapnim mikserom,pa pomesati sa drugom polovinom.
Vruc malidzano sipati u vruce tegle i poklopiti.
Pasterizovati tako sto tegle poredjamo u serpu,dolijemo vodu i pustimo da vri 10-tak minuta na srednje umerenoj temperaturi.Ohladiti.Obrisati tegle i lepiti etikete sa datumom pasterizacije.
***
Pasterizacija je najbolji nacin cuvanja zimnice,posebno gde ne zelimo da dodajemo hemiju .
***
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар