петак, 28. април 2017.

BELA COKO TORTA




Kora
6 belanaca
6 kasika cecera
6 kasika kokosovog brasna
150 gr pecenih mlevenih lesnika
Fil:
6 zumanca
6 kasika secera
600ml mleka
2 pudinga slatka pavlaka

1 kasika gustina
100gr putera
2 kasike arome vanile
100gr crne cokolade
2x100gr bele cokolade
1 pakovanje slatke pavlake(200ml)

Priprema:
Belanca penasto umutiti mikserom u cvrst sne,postepeno dodavati 6 kasika secera.U sne dodati 6 kasika kokosovog brasna i mleveni lesnik,pomesati pazljivo kasikiom.Na pleh postaviti pek papir pa opcrtati dva kruga precnika po 19cm.Ponoviti postupak na drugom plehu.U nacrtane krugove,kasikom rasporediti masu za koru.Peci u vec zagrejanoj rerni oba pleha istovremeno,na 100c oko 60'

. 
Dok se 4 kore peku,spremamo fil:
U lonac sa duplim dnom uspemo 6 zumanaca i 6 kasika secera,mesamo zicom na nizoj temperaturi,15-tak minuta  ,dok se secer ne istopi,a zumanca ne posvetle.U ciniju uspemo 2 kesice pudinga slatka pavlaka i jednu kasiku gustina, dodamo pola case mleka,dobro sjedinimo,pa dodamo zumancima.Mesajuci na nizoj temperaturi dodamo i ostatak mleka i mesamo u puding zeljene gustine.



Skloniti sa ringle, dodati 100gr putera i mesati dok se puter ne istopi.Fil podeliti na dva dela.U jedan deo(dok je vruc)dodati 100gr bele cokolade i 2 kasike arome vanile,a u drugi deo dodati 100gr crne cokolade. 


Na tanjir za tortu postaviti prvu koru(ohladjenu)pa filovati zutim coko filom,postaviti drugu koru-filovati crnim coko filom,trecu koru filovati zutim i cetvrtu crnim coko filom.Ostaviti u frizideru pokrivenu prozirnom folijom,oko 60 minuta.


U serpicu uliti slatku pavlaku,zagrevati na nizoj temperaturi(ne sme da provri),dodati 100gr bele cokolade da se otopi.Ostaviti ovaj ganache krem da se ohladi,pa mikserom umutiti u gust beli coko krem.Tortu izvaditi iz frizidera,premazati ovim filom i celu tortu poravnati.


Ostatak krema sipati u kesu sa produzetkom za ukrasno filovanje,te tortu ukrasiti po zelji.Dekorisati cvticima i zvezdicama i ruzicom na vrhu.



                                                                     Prijatno 😎

5 коментара:

  1. Torta je divna, kremasta, izdašna , a dekoracija savršena!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala puno Dubravka :) Nisam bas neki majstor za dekoraciju,al' ljubav je cudo i u ovom slucaju.Torta za nasu porodicu.....uskrsnja :)

    ОдговориИзбриши
  3. Marina torta je prelepa, volim kremaste torte !ps, super ti je blog, takodje sa lepim i raznovrsnim receptima za svakog po nesto!Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  4. Marina torta je prelepa, volim kremaste torte !ps, super ti je blog, takodje sa lepim i raznovrsnim receptima za svakog po nesto!Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Micka,bas me raduje da ti se svidja ovo sto pisem,a znam dobro da i ti volis raznovrsnost,vidim to na tvom blogu i fb stranici!

      Избриши

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *