Potrebno za 4 osobe:
1 juneci rep
pileca ledja(ja sam 1 krilce)
2 sargarepe,1 paskanat,
4-5 krompira,1 paprika(nije obavezno),1 paradajz(ili 3 kasike kecapa,na kraju kuvanja)
malo korena celera(nije obavezno)
ravna kasika pirinca,
glavica crnog luka,
1-2 cena belog luka,
biber(po zelji)
zacin(ili so)
Priprema:
Na malo ulja proprziti crni seckani luk,beli luk,dodati prethodno isecen juneci rep i pileca ledja.Kuvati oko 30min.pa dodati svo seckano povrce(ja svo povrce seckam na dasci,tako da bude iste velicine),sem pirinca i kecapa(ako ste u nestasici paradajza).Naliti vodom,kuvati dok junetina ne omeksa.Izvaditi juneci rep,ohladiti,pa skinuti meso s koske i iseckati ga.Deo mesa vratiti u serpu,a deo zamrznuti i koristiti po potrebi.Isto,skinuti meso sa pilecih ledja i iseckano vratiti u serpu.Na kraju zaciniti,dodati kecap i pirinac i ostaviti na iskljucenoj ringli.U procesu kuvanja,uvek dolivati vodu.Mesto zaprske mozete da koristite samo povrce-ispasirajte manji deo viljuskom,ili stapnim mikserom,dobicete zeljenu gustinu.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар