петак, 10. јул 2015.

JEDNOSTAVAN PAPRIKAS OD JUNECEG REPA



    Potrebno za 4 osobe:

    1 juneci rep
    pileca ledja(ja sam 1 krilce)
    2 sargarepe,1 paskanat,
    4-5 krompira,1 paprika(nije obavezno),1 paradajz(ili 3 kasike kecapa,na kraju kuvanja)
    malo korena celera(nije obavezno)
    ravna kasika pirinca,
    glavica crnog luka,
    1-2 cena belog luka,
    biber(po zelji)
    zacin(ili so)


    Priprema:


    Na malo ulja proprziti crni seckani luk,beli luk,dodati prethodno isecen juneci rep i pileca ledja.Kuvati oko 30min.pa dodati svo seckano povrce(ja svo povrce seckam na dasci,tako da bude iste velicine),sem pirinca i kecapa(ako ste u nestasici paradajza).Naliti vodom,kuvati dok junetina ne omeksa.Izvaditi juneci rep,ohladiti,pa skinuti meso s koske i iseckati ga.Deo mesa vratiti u serpu,a deo zamrznuti i koristiti po potrebi.Isto,skinuti meso sa pilecih ledja i iseckano vratiti u serpu.Na kraju zaciniti,dodati kecap i pirinac i ostaviti na iskljucenoj ringli.U procesu kuvanja,uvek dolivati vodu.Mesto zaprske mozete da koristite samo povrce-ispasirajte manji deo viljuskom,ili stapnim mikserom,dobicete zeljenu gustinu.
                                           
                                       





                                                                                                                      
     
    Prijatno  😍



                    















    Нема коментара:

    Постави коментар

    U kuvanju masta pravi svasta

    Google+ Badge

    Укупно приказа странице

    Образац за контакт

    Име

    Имејл адреса *

    Порука *

    Follow by Email