петак, 17. јул 2015.

FRANCUSKA PASTETA


Potrebno:
1/2 kg pilece dzigerice
2 glavice crnog luka
2 cena belog luka
1/2 dl konjaka
1/2kasicice bibera,so
zacin
veza persuna
par listova bosiljka
100 gr slanine
100 gr putera(margarina)
Priprema:
Na malo ulja dinstati usitnjen crni luk,beli luk,pilecu dzigericu,zacin.
Kad dzigerica postane mekana,ostaviti je da se ohladi.U tiganj sipati usitnjenu slaninu,prziti da omeksa.


  



















Ohladjenu dzigericu sipati u blender,dodati konjak,vezu persuna,par listova
bosiljka,proprzenu slaninicu, pola kasicice bibera.Sve  kratko blendirati,pa dodati i puter(prethodno izvadjen iz frizidera),nastaviti blendiranje dok se citava smesa ne pretvori u pastu.
Posudu,u koju cemo sipati pastetu,premazati margarinom,pa kratko ostaviti da se hladi(friz,frizider).
Ovo je najbolje uraditi dok se dzigerica dinsta  :)
Smesu iz blendera presuti u pripremljenu posudu,ukrasiti po zelji persunom ili bosiljkom.
Drzati u frizideru.
Ovu kolicinu Francuske pastete mozete podeliti na dva dela,pa jedan zamrznuti(provereno je dobro).



                         

                     PRIJATNO 😍

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *