среда, 30. новембар 2016.

LENJA ZENA & LAZY WOMAN
































Rezultat slika za menaz cokoladaPotrebno:
100 gr menaž cokolade                     
1pakovanje slatke pavlake
2 supene kasike kisele pavlake
100 gr kupina(sveze/smrznute)
200 gr mlevenog keksa(plazma/petit beurre)
2 supene kasike krem cokolade
2 supene kasike pekmeza od breskve
1 kesica kremfixa
Priprema:
Umutiti slatku pavlaku u cvrst slag,dodati 2 kasike kisele pavlake,


dodati kremfix,mutiti mikserom u cvrst slag.


Masu podeliti na 4 dela.
Jedan deo pomesati sa mlevenim keksom i pekmezom,sipati u kalup,izravnati koru.


Drugi deo pomesati sa kupinama,pa premazati koru.


U treci deo slaga dodati 2 kasike coko krema,pomesati,rasporediti preko fila od kupina.


Menaž cokoladu rendamo na krupno rende,pa pomesamo sa slagom,premazemo tortu ovim dekorativnim filom.


Tortu dekorisemo sa nekoliko kupina i malo rendane menaž cokolade  👇


Tortu odloziti u frizider da se stegne oko 1h.
Izvaditi posluzavnik sa tortom,skinuti kalup/okvir,seci komade ove ukusne srcaste poslastice 👸 👇










                                           Prijatno 💖👌




уторак, 29. новембар 2016.

KREM CORBA SA WAKAME ALGOM I SHIITAKE PECURKAMA & CREAM SOUP WITH WAKAME ALGAE AND SHIITAKE MUSHROOMS






Vakame alga (Undaria pinnatifida) 
Vakame alga je veoma zastupljena i omiljena alga u japanskoj, korejskoj i kineskoj kuhinji.
100 grama sirovih vakame algi sadrže 150 mg kalcijuma, neophodnog za jake zdrave kosti i prevenciju osteoporoze.
Vakame alga sadrzi 4 vitamina (A, C , E i K), potrebnih za zdravlje i oporavak kože, kao i imuniteta.Posto se kod nas mogu naci u susenom obliku, pre nego sto ih pojedemo trebali bi da ih hidriramo. To cemo uraditi tako sto cemo ih natopiti u mlakoj vodi 10-tak minuta. Za to vreme iz mrko zelenkaste boje, preci ce u sjajno zelenu. Nakon toga mozemo ih 10-tak minuta prokuvati zajedno sa glavnim jelom (supa, corba, varivo...) ili ih servirati kao zasebnu salatu. U drugom slucaju ocedicemo vodu pa cemo ih na kratko uroniti u kipucu vodu (nekoliko minuta). Kada ih izvadimo, odmah ih isperemo hladnom vodom - radi intenzivnije boje,naseckamo i zacinimo, po zelji i ukusu.

Potrebno:
prstohvat suvih trakastih wakame algi
2 shiitake pecurke
1 srednja tikvica
1 veci cvet karfiola
1 srednji batat
1/2struka praziluka
2 cena belog luka
2 kasicice  zacina
1 k.k.kokosovog ulja
1 kasika biljne pavlake
Priprema:
na kokosovom ulju proprziti seckan praziluk i beli luk,kad postane mekan,dodati na kocke seckan batat,tikvicu,cvet karfiola,

shiitake pecurke(kada imam vremena,stavim ih u malo vode da nabubre i udvostruce se,pa ih seckam),sada sam stavila suve,kuvace se sa povrcem,dodati i prstohvat wakame alge(zdrava hrana-kalenic pijaca/blok 70-kineska piljara).



Skuvano povrce blendirati/pasirati stapnim mikserom.
Posluziti toplu krem corbu,prelivenu jednom kasikom biljne pavlake/po zelji.



Ova corba je gusta,zdrava i odlicnog ukusa!

                                               Prijatno  😋😍
 

NAGRADA JE STIGLA

Recepti. com i Happy pancake tiganj sa špatulom!!!
Tiganj je super,a spatula sa logom 

Recepti.com ce me uvek podsecati na ove divne trenutke,hvala 😍💖💓

 

                                                                                      





недеља, 27. новембар 2016.

PIKANTNA VECERA BEZ HLEBA & SAVORY DINNER WITHOUT BREAD


Potrebno:
nekoliko kriskica mesnate slanine
2 snite kackavalja/trapist/pastirski 

Priprema:
Proprziti slaninu,ocediti,staviti na tanjir,sloziti kackavalj preko tople slaninice,pa u mikrotalasnu 50 sec.

             
                                                     
                                                                                         Prijatno 😃 💞



недеља, 20. новембар 2016.

DJUVEC SA PECENICOM & VEGETABLES WITH SIRLOIN
































Potrebno:
150 gr pecenice
1 krompir
1 patlidzan
1 zelena paprika
2 cvetka karfiola
1 batat-slatki krompir
1cen belog luka
1 glavica crnog luka
2 manje tikvice
2 k.k.aroma ghee
1k.k.ulja

1k.k.zacina
100 gr secenog kackavalja
Priprema:
U zemljani djuvec sipati ulje i aromaticni ghee,poredjati kolutove krompira,kolutove patlidzana(prethodno posoljenog,da odstoji,ocediti),

👉
 




          kolutove crnog luka  👇
rasporediti pecenicu,  👇

 





iseckani karfiol,zelenu papriku na kolutove,



 
       😁👉






beli luk,batat secen na kolutove,  👉

👇
👇
👇
pa i tikvice na kolutove i jos neki kolut crnog luka.

Sve slozeno povrce naliti sa 2dl vode,pokriti folijom,staviti u zagrejanu rernu,na 160c i peci 1h.
Peceno povrce servirati na tanjir ,  👉
snite kackavalja staviti preko,pa ce vrelina da odradi svoje 👇
 
 pa onda izgleda ovako i mnogo je ukusno 👇
  
                                 

                       💖 👀
                                           😋      

                                            Prijatno  💕😉
 

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email