Za kuvarigricu
gde je ovog meseca za domaćicu izabrana izvrsna
i zato što me je obradovao njen izbor namirnice - Batat
kojom se i ja bavim ovih dana 😊***
Potrebno:
1 batat
1 patlidzan
1 manji krompir
1 tikvica
1 veca crvena paprika
1 struk praziluka
1 crni luk
3 cena belog luka
zacin
biber po zelji
maslinovo ulje
Priprema:
Patlidzan oguliti,iseci na snite,posoliti,da odstoji par sati,oprati,prosusiti papirnim ubrusom.Tepsiju/djuvec(moze zemljani djuvec,kao ja) nauljiti,slagati povrce:patlidzan,batat snite,paprika,tikvica snite,praziluk,beli luk,krompir snite,crni luk-kolutovi,batat stapici,a izmedju posuti zacin i biber.Naliti vodom,prekriti alu folijom i peci na 160c,oko 40 minuta.
deset minuta pred kraj,skinuti foliju,peci jos malo da povrce dobije smedju boju i uhvati koricu.
Ovako spremljen batat na patlidzanu je najbolje sluziti iz djuveca u kome se peklo.
Prethodni recept "BATAT NA PATLIDZANU SA ZACINIMA & SWEETPOTATO ON EGGPLANT WITH SPICES "je bio bez ovih dodataka,bio je odlican,stoga sam odlucila da mu dodam jos povrca i uopste nisam pogresila!
Pogledajte obe varijante 😋
Prijatno 😊
Нема коментара:
Постави коментар