Potrebno:
10 kora za pitu/baklavu
200 gr mlevenih lesnika
3 ravne kasike griza
100 suvog grozdja
malo putera+ulja(za kore)
20gr putera za preko baklave
Preliv:
1 i 1/2 l vode
pola soka od limuna
2 zvezdasta anisa
5x20 kapi stevie (20kapi stevie=30 gr secera)+4tablete stevije
Priprema:
Koru preklopiti do sredine pa premazati kasikom otopljenog putera pomesanog sa malo ulja.Mleveni lesnik pomesati sa grizom.Suvo grozdje potopiti u malo mlake vode sa 2 kasike ruma.
Na pocetak kore-sira strana,naneti mesavinu mlevenih lesnika i griza,odozgo posuti grozdje sa rumom,
pa koru pazljivo uvijati sto cvrsce.Rolnicu postaviti u pleh/djuvec prekriven pek papirom.Redjati tako svih 10 kora,nozem seci na komade zeljene duzine,preko poslagati komadice putera,
staviti u prethodno zagrejanu rernu,na 160c,oko 25-30 minuta,zavisno od jacine rerne.
Pripremiti serbet/sirup/agdu:u vodu spustiti anis,
Prijatno 😋
Нема коментара:
Постави коментар