среда, 10. мај 2017.

CORBA OD JUNECEG JEZIKA




Ovu ukusnu corbu pravim kad god za obrok spremam juneci jezik,divne mekane snicle przene,pohovane ili samo ovako kuvane.Supa od juneceg jezika se moze zamrznuti u manje kalupe(ja iskoristim nekada kalupe za mafine),pa se dodaje supama i varivima kao domaci zdrav pojacivac ukusa i kvaliteta jela.Ja sam se ovaj put odlucila za corbu od juneceg jezika...
 
Potrebno:
1 kg juneceg jezika
2-3 sargarepe
1 koren paskanata
2 cena belog luka
1 kasika brasna1 kasicica suvog zacina
1-2 kasike maslinovog ulja
2-3 grancice persuna
 
Priprema:
Juneci jezik spustimo u ekspres lonac,nalijemo vode da ogrezne,poklopimo,kuvamo oko 30'.Kada u loncu nema vise pritiska,otvorimo,izvadimo juneci jezik i ohladimo.Spoljnu kozu lako skinemo,kada je jezik potpuno mekan.Rezemo snicle,pa po zelji posluzimo przene ili pohovane(ostavimo jednu sniclu za corbu).


U serpicu nalijemo maslinovo ulje,rendanu sargarepu,rendani paskanat,seckan beli luk,sve dinstati dok povrce ne omeksa.U povrce nalijemo supu od kuvanog juneceg jezika(procediti),dodati suvi zacin.Kada supa pocne da vri,dodamo belu zaprsku-kasiku brasna umucenu u malo supe ili vode.Kuvamo jos 5'.U gotovu corbu dodamo seckanu sniclu juneceg jezika.Corbu sluzimo sa seckanim persunovim liscem.


            Prijatno  😊               

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *