субота, 3. јун 2017.

ZUTI GLATKI KREM























Potrebno:


4 zumanca
100-150gr secera/po zelji
3 kasike gustina
800 ml mleka
70-100 gr putera/margarina
Priprema:
Zumanca i secer zicom kratko mutiti,dodati 3 kasike gustina,dobro sjediniti zicom i kuvati na nizoj temperaturi (1),mesajuci zicom.
Kada se secer istopi polako dodati oko 800 ml hladnog mleka,mesati zicom jos oko 10 minuta dok se ne zgusne u glatku masu,dodati oko 70-100gr putera,mesati da se sjedini u finu zutu kremu.Dodavati po zelji-cokoladu,vanilu,lemon curd...
Kremu koristiti kao fil za tortu,fil za makronse,kolace,fil za palacinke,pite sa finim testom,rolate....


                                                                                                        

Zuti krem mozete prekriti prozirnom folijom,i cuvati u frizideru do upotrebe 😉


                                                               
                                                                        Prijatno 💙

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *