3 crna luka
3 cena belog luka
1 prut mladog luka
1 kasicica sarenog bibera
1 kasicica kardamona
1 kasicica djumbira u prahu
1 kasicica suvog zacina
1 casu domaceg kecapa
500 gr bamije (smrznuta/sveza/suva)
300 gr pileceg filea
2 kasicice mango chutney
2 case vode (i jos malo dok se kuva)
2 kasike ulja
malo soli
Priprema:
Dinstati beli ,crni i mladi crni luk na malo ulja i vode.Dodati kasicicu mlevenog sarenog bibera,kasicicu kardamona,kasicicu djumbira u prahu.Dodati i seckan pileci file,proprziti.
Doliti vode i dodati smrznutu bamiju.
Bamiju kuvati na srednjoj temperaturi uz dolivanje vode oko 90 minuta.
Dodati casu domaceg kecapa,kasicicu suvog zacina i sve ukuvati.Na kraju dodati i 2 kasicice mango catnija.Posluziti uz domaci hleb ili slane mafine.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар