среда, 12. октобар 2016.

ČILI PAPRIČICE U TURŠIJI & CHILI PEPPERS IN THE JAR

Čili papričice stavljam u tegle kao i ostalu zimnicu:krastavčiće,papriku,šargarepu,sitan crni luk(arpadžik),beli luk,karfiol pa i kupus-nama se sviđa!
Ove godine smo više vrsta čili-papričica posadili u žardinjeru,rodila je taman da je osušim za 1 teglu i stavim u kiselu zimnicu 1 teglu,dakle dovoljno.

Recept je za sarenu salatu,tj.za veću količinu,pa zato,ako stavljate samo papričice ,proporcijalno smanjiti.

POTREBNO:

1 litar alkoholnog sirceta
3 litre vode

200 gr soli

400gr secera(smedjeg,fruktoza,

beli)

biber po zelji(ja sam stavila oko 20 gr)

lorber po dva listica u svaku teglu

seme slacice po zelji(ja sam stavila oko 20 gr)

kim po zelji

1 kesica vinobrana

1 kesica konzervansa
PRIPREMA:
Vodu,sirce,so i secer prokuvati,pa malo prohladiti.Dodati zacine,konzervans,vinobran,dok je toplo,mesati,ostaviti da se ohladi.
Ređati papričice,prvo duge,pa srednje,male,dok ne napunite teglu,
staviti biber,kim i lorber(lovor),preliti hladnom čorbom.
Sačekati da se ukisele,pa dodavati jelima,roštilju,puniti šnicle slaninom i čilijem....budite kreativne kao što ste vredne :) 

                                              Prijatno  :)

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email