Ove godine smo više vrsta čili-papričica posadili u žardinjeru,rodila je taman da je osušim za 1 teglu i stavim u kiselu zimnicu 1 teglu,dakle dovoljno.
Recept je za sarenu salatu,tj.za veću količinu,pa zato,ako stavljate samo papričice ,proporcijalno smanjiti.
POTREBNO:
1 litar alkoholnog sirceta
3 litre vode
200 gr soli
400gr secera(smedjeg,fruktoza,
beli)
biber po zelji(ja sam stavila oko 20 gr)
lorber po dva listica u svaku teglu
seme slacice po zelji(ja sam stavila oko 20 gr)
kim po zelji
1 kesica vinobrana
1 kesica konzervansa
PRIPREMA:
Vodu,sirce,so i secer prokuvati,pa malo prohladiti.Dodati zacine,konzervans,vinobran,dok je toplo,mesati,ostaviti da se ohladi.
Ređati papričice,prvo duge,pa srednje,male,dok ne napunite teglu,
staviti biber,kim i lorber(lovor),preliti hladnom čorbom.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар