понедељак, 2. новембар 2015.

KIBUSUSU LANENI ZALOGAJ







Potrebno:
100ml lana
100ml sunco-
kretovih 
semenki,
100ml seme-
nki bundeve
50ml susama
saka kima
kasika spelta-brasna
100ml+60ml vode
kasicica soli

Priprema:

Potreban je merac tecnosti(menzura)ili casa od 200ml(standardna),po kojoj cemo izmeriti kolicine semenki potrebnih za ovaj zalogaj.

Semenke lana prelijemo sa 100ml vode i ostavimo 60 min(1 sat)da odstoje i upiju svu vodu na sobnoj temperaturi.
Semenke bundeve i suncokreta sameljemo u blenderu,dodamo so,kim,speltu.pomesamo sve sastojke,dodamo lan,pa mesajuci polako dodajemo vodu(oko 60ml)da testo bude tvrdo i kompaktno.
Na radnu povrsinu stavimo list pek-papira,pa spustimo smesu,kasikom malo rastanjimo,pa prekrijemo jos jednim pek-papirom i oklagijom dosta rastanjimo,skoro u velicini pleha iz rerne.

Rastanjeno,prebacimo na pleh,polako skinemo papir odozgo,isecemo nozem na kocke ili rombove,pa stavimo u rernu koju smo vec zagrejali na 150-180c(ja sam na 150c sa duvanjem)oko 30 min.

Kada je gotovo,izvadimo iz rerne,ostavimo da se ohladi,pa nozem lomimo obelezene oblike.
Slazemo na tanjir za posluzivanje ili u kutiju za krekere.



Originalni recept"Krekeri" mozete naci na  blogu Ringlica recepti,drage blogo-prijateljice Dobrile 😍


                           
              PRIJATNO😊

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *