понедељак, 2. новембар 2015.

SPELTA-HLEB




SPELTA-ZDRAVO DOBAR HLEB

Potrebno:

300gr spelte
200gr belog projanog brasna
100gr crnog integralnog brasna
saka susamovih semenki
saka kima
kasicica soli
2-3 kasike maslinovog ulja
voda.

Priprema:

Ovaj hleb se pravi bez kvasca i ostalih dizaca testa,jer je lako svarljiv i zdraviji,a moze dugo da traje.
Sve suve sastojke pomesati,dodati ulje i vodu,da testo bude tbrdje.
U djuvec ili pleh stavimo pek-papir,izlijemo testo,mokrim rukama izjednacimo po djuvecu,premazemo testo brasnom,isecemo nozem kocke,izbodemo viljuskom da se ravnomerno ispece.






Peci u rerni na 150-160c,oko 30-35min(kod mene sa ventilatorom).Ispecen hleb,izvadimo,prekrijemo krpom,ostavimo da se ohladi,pa uvijemo u pamucnu krpu,pa u kesu na cuvanje.

                 Prijatno  :)
             

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *