POTREBNO:
100 gr.sociva razlicite vrste(zeleno,crveno,zuto)
1 saka integralnog pirinca
2 srednje sargarepe
komad paskanata
komad korena celera
1 srednja tikvica
1 crni luk
1 cen belog luka
zacin
biljna pavlaka
kasika maslinovog ulja
PRIPREMA:
Isitniti crni i beli luk,dinstati na malo ulja.Kada dobije staklastu teksturu,luku dodati seckano povrca,prodinstati oko 10-tak minuta.Doliti vode i dodati zitarice,dodati zacin.Kuvati dok zitarice ne omeksaju,stalno dodajuci po malo vode:
Kada je skuvano,sve procediti u drugu serpicu,a ostalo povrce i zitarice pasirati rucnim pasirom,ili u blenderu.
Propasirano povrce vratimo u sepicu i sve polako promesamo.Corba je sada dobila potrebnu gustinu,pa ako je topla,mozemo da joj dodamo biljnu pavlaku,koja ce je dodatno pripitomiti a ukus ce biti vrhunski.
Serviramo u tanjir i ukrasimo listom prsuna ili celera.
Prijatno😍
Нема коментара:
Постави коментар