среда, 31. август 2016.

LISICARKA - PECURKA SA MIRISOM KAJISIJE & JAJA & CHANTERELLES MUSHROOMS WITH SMELL OF APRICOTS & EGGS


***

Lisičarke su prve divlje pečurke u sezoni koje se pojavljuju, i to od meseca juna. 

Najomiljenija gljiva među gljivarima, posle vrganja, svakako je lisičarka, koja nosi latinski naziv Cantharellus cibarius, što u prevodu znači „dobra za jelo".Lisičarka je u narodu još poznata i kao žutica, žujkica, lisičica, lisica i kajsijevača, a raste samo u četinarskim i listopadnim (bukovim) šumama, od kasnog proleća do zime. Žućkasto meso ima divan, blagi miris kajsija, sadrži prirodne antibiotike, osam esencijalnih amino-kiselina, enzime, belančevine, polisaharide, proteine, provitamin A, vitamine B kompleksa. Aromatična i ukusna, pripremljena sama ili kao deo mešanih jela, lisičarka je mnogima omiljena vrsta gljive.Lisičarke idu odlično kao prilog uz meso ili ribu, jela sa jajima, salate i testenine.

***
Potrebno:
300gr lisicarki
3 jaja
2kasike biljne pavlake
so,biber,persunov list
kolutici maslinki za dekoraciju
maslinovo ulje za przenje


Priprema:
vazno je da lisicarke dobro operemo,pa cele ili  seckane przimo na malo maslinovog ulja,najvise 10-15 minuta,

 jaja umutimo,dodamo biljnu pavlaku,malo soli

prziti,mesati drvenom varjacom(lisicarka ne voli plastiku),

servirati,dekorisati maslinkama.
Posto se tesko vari, preporuka je da da se dobro sazvace.
                  
                  Uz lisicarku obavezno sluziti belo vino.                          

    
                                       Prijatno :)


Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email