PATLIDZAN-HLADNA SALATA
i
PRILOG
POTREBNO:
2-3 patlidzana
3 cena belog luka
koren rena(ili ren iz teglice)
sok od pola limuna
sok od pola limuna
so
ulje za przenje
tegla od 800 gr.
PRIPREMA:
Patlidzan oljustiti,iseci na snite,posoliti i ostaviti da pusti gorkost i vodu.
Iseci na trakice,sloziti u tiganj,nacediti sok od pola limuna,posoliti,doliti malu kolicinu vode,poklopiti.Dinstati na srednjoj temperaturi dok potpuno ne omeksa:
U sve dodati seckan beli luk.
Propasirati rucnim pasirom.
Kada se smesa ohladila,sipati rendan koren rena,ili 2-3 kasike gotovog rena iz teglice.
Promesati,probati,ako je po vasem ukusu,sloziti u teglu,zatvoriti je poklopcem i staviti u frizider na hladjenje.
U salatu mozete dodati i kasicicu tucane ljute paprike,ako zelite da sluzite kao prilog uz peceno svinjsko ili ovcije meso.
Ovu hladnu salatu,dobro je posluziti sa feta sirom.
Sluzi se u malim kolicinama(1 kasicica na tanjir),te bi ova kolicina trebala da bude dovoljna za vece drustvo.
PRIJATNO :)
Нема коментара:
Постави коментар