Potrebno:
500 gr belog pasulja
500 gr suvog mesa(kolenica,butkica..)
3 pruta mladog luka
3 cena belog luka
2 lista lorbera
10 zrna sarenog bibera
2 kasicice aleve paprike
2 kasicice suve nane
1/2 vezice persuna
1/4 sode bikarbone
Priprema:
Pasulj oprati i potopiti u serpu sa vodom da odstoji preko noci.Sledeceg dana kuvati pasulj u dve vode i obe baciti (ovo se radi zbog lakseg varenja ).
Suvo meso kratko prokuvati da bi se lakse skinulo s koske.Razderati viljuskom tracice mesa.
Luk proprziti na malo ulja,dodati i beli luk.
Meso,kratko proprziti,dodati pasulj,list lorbera,soli i naliti vodom da ogrezne.
Pasulju dodati 1/4 kasicice sode bikarbone.Kuvati dok pasulj ne omeksa.Dodati nanu i alevu papriku.Po zelji naseci list persuna.
Servirati toplo uz dodatak sarene zimske salate.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар