субота, 12. децембар 2015.

JAGNJECA SARMICA




...I MARAMICA(gastro-opasnost :) )

Potrebno:

Komplet za jagnjecu sarmicu,koji kupujete u mesari koji sadrzi:
jagnjecu maramicu,
jagnjecu crnu dzigericu
jagnjecu belu dzigericu
jagnjece srce
vezivno tkivo(nista se ne baca)

crni luk,6-7 srednjih glavica
beli luk,oko 5 cenova
ulje,so,2 karanfilica,mleveni
biber,djumbir,malo kari zacina,bosiljk,dosta persuna,
3 jaja+casa pavlake+rendani kackavalj.
Kolicina je za manji djuvec.

Priprema:

Odvojiti nozem belu,crnu dzigericu i srce i staviti u serpu sa vodom da se skuva(da vri oko 20-tak minuta),jer ce se lakse seckati.
Izvaditi delove da se ohlade.
Maramicu oprati i ostaviti je u vruckastoj vodi do zavrsetka pripremanja.

Sve sitno iseckati(na kockice).
Beli i crni luk iseckati,
dinstati na ulju,dodati sitno seckanu jagnjecu dzigericu,dinstati,dodati sve gore navedene zacine.
Kada je meso potpuno mekano,maramicu izvadimo iz vode i slozimo u djuvec tako da pokrije dno,bocne stranice djuveca i da visi spolja(kada stoji u vrucoj vodi,maramica moze da se razvuce kao paukova mreza cak i na veliki pleh);spustiti dinstanu dzigericu,umutiti jaja i pavlaku+rendani kackavalj,pa sve sipati na dzigericu,polako umesati;krajeve maramice prebaciti odozgo,razvuci ih tako da prekriju celu povrsinu djuveca i tako napraviti veliku sarmu.Staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni,oko 45-50 minuta,povremeno djuvec vaditi i bacati visak masnoce.

Dobro je da na djuvec stavite alu-foliju,te tako sprecite nezgodno prskanje i prljanje rerne.Folija se pred kraj pecenja skine da bi se uhvatila zlatna hrskava korica.
  

Sarmicu seci kao kocku ili u obliku torte(kao ja),pa ukrasiti kuglom pavlake i persunom.





             PRIJATNO :)

Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email