среда, 7. новембар 2018.

TORTA SA SARGAREPOM I ANANASOM & CARROT AND PINEAPPLE CAKE



Potrebno:
Suvo -
350 gr brasna
1 solja seckanih oraha
1 solja suvog grozdja
1 kasicica soli
1/4 kasicice rendanog muskatnog orascica
2-3 kasicice cimeta
2 kasicice sode bikarbone
2 i 1/4 solje sitno rendane sargarepe
Krema za testo -
4 cela jaja
400 gr secera
2 kasike ekstrakta vanile
250 gr ulja
1 solja seckanog ananasa (iz konzerve ili svez)
**malo ruma za grozdjice
Krem fil:
200 gr krem sira
1 solja prah secera (dodati vise ako je potrebno)
1 slatka pavlaka- 200 gr
malo soli
1 kasika ekstrakta vanile


Priprema:
Sargarepu izrendati na sitnije rende.
U posudu za mesenje dodati brasno,rendani muskatni orascic,cimet,sodu bikarbonu,soli.
U cinijicu sa grozdjicama sipati rum i ostaviti da odstoji.Nabubrele grozdjice  dodati brasnu.
Orahe iseckati i dodati brasnu.Sve dobro promesati.
Jaja,secer,vanilu mutiti par minuta zicom, dodati i ulje,promesati.Ovu masu dodati brasnu,mesati,dodati seckan ananas,dobro umesati,dodatii sargarepu.Pleh premazati margarinom i postaviti pek papirom.Smesu izliti u pleh/kalup i peci u zagrejanoj rerni oko 50 minuta na 170 c.
Krema:
krem sir umutiti sa soljom prah secera uz dodatak malo soli.Umutiti pavlaku za slag i pomesati sa krem sirom,dodati vanilu i filovati thladnu tortu.
Tortu preseci na pola,filovati polovinom,preklopiti drugom korom,filovati ostalom polovinom kreme.
Tortu ostaviti u frizideru na nekoliko sati (najbolja je po pecenju 24h).
Dekorisati cokoladom u prahu ili kakao prahom.Posluziti.

                                                   Prijatno 😍

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *