Hindu"chatni" = "jaki zacini"
******
CHUTNEY(catni,orig.CHATNI) dolazi iz Juzne Azije,tacnije iz Indije i Pakistana,pa su tako i nacin pripreme i kombinacije namirnica dosta razliciti.
Poznat je kao prilog glavnom jelu,jer je nesto izmedju salse,pekmeza,dzema,umaka(sosa).
Chutney se moze sluziti svez ili kuvan(dinstan)i ima puno kombinacija(voce,povrce,slatko-ljuto-kiselo).
******
POTREBNO:
2 paradajza
1/2solje crnog
vina
2 kasike smedjeg
secera(ili po
ukusu)
1 cili papricica
(sveza,suva ili
iz tursije)
1/2 kasicice cimeta
2 kasike Vorcester-sos
2 kasike Umebosi-sirceta
1 kasika maslinovog ulja
(Ovo je kolicina za manju teglicu)
PRIPREMA:
Na maslinovom ulju proprziti seckan crni luk(ja sam koristila domaci luk-kolacar,mali i pljosnat),dodati seckan paradajz,dinstati da uvri visak
tecnosti koju paradajz otpusti,
umebosi sirce, te mesati da uvri,dodati cimet,mesati dok ne vidimo dno serpice.
Skloniti sa ringle i ispasirati rucnom pasir-kasikom
***
Sve namirnice za ovaj dzem se mogu naci u prodavnicama Zdrave hrane ili u vecim marketima.
Prijatno 😍
Нема коментара:
Постави коментар