понедељак, 03. септембар 2018.

PECENE PUNJENE PAPRIKE - ŠILJE


Potrebno:
12 mesnatih paprika - šilja

Fil:
700 gr mlevenog mesa
2 kasicice bibera
1-2 kasicice suvog zacina
1-2 kasicice soli
2 cena belog luka
1 kasika griza
1 kasika prezli
1 celo jaje
2 kasike ulja i
1 saka skuvanog procedjenog pirinca
Preliv:
1 glavica crnog luka
2 cena belog luka
1 oljusten,sitno nasecen paradajz
1 kasika ulja
1 kasicica secera
1 kasicica soli
1 kasika gustina
1 casa vode
Priprema:
Paprike peci u rerni,ohladiti i ocistiti od ljuske,peteljki i semenki.
Meso umesiti sa svim sastojcima,prekriti folijom,da odstoji na hladnom oko 60 minuta.Izvaditi iz frizidera,dodati pirinac,sve dobro umesiti.


Paprike puniti mesnim filom,redjati u djuvec,naliti vodom* i kasikom ulja,peci u rerni oko 40 minuta.
Za to vreme izdinstati crni i beli luk,dodati seckan paradajz,da se sve sjedini pa umutiti stapnim mikserom.Dodati so,secer i casu vode pa kada provri dosuti gustin,mesati brzo zicom.Vruce preliti preko ukrckalih paprika,dobro protresti djuvec i vratiti u rernu na jos 10 minuta.
Paprike sluziti uz kasicicu pavlake ili kiselog mleka.
***
Filom koji mi je ostao punila sam suve paprike:
paprike suvati kratko,ohladiti,napuniti i sloziti pored svezih.Pripremiti ih zajedno.
**Vodu u kojoj su kuvane suve paprike sam iskoristila i njom prelila sve paprike pre pecenja u rerni.

                                                     Prijatno 💖



Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email