Potrebno:
Testo-
1 pakovane smrznutih briketa blitve(400gr)
2 cena belog luka
2 kasicice lana u prahu
2 kasike pirincanog brasna
100 gr kuvane leblebije
1 vezica lista celera
sok od jednog limuna
zacin garam masala(kolicina po ukusu)
zacin
biber
Fil I -
pera od 3 vezice mladog crnog luka
1 glavica starog crnog luka
3 cena belog luka
Fil II -
100 gr suvih pilecih prsa
100 gr suve slanine
2 kasicice sampinjona u prahu(svez/mariniran)
100 gr rendanog kackavalja
Fil- III-
3 cela jaja
200 gr kisele pavlake
1 kasika prezli
Priprema:
Blitvu dinstati na malo ulja,dodati seckani beli luk,malo suvog zacina ,smanjiti temperaturu i prziti dok ne ispari sva tecnost.Mleveni lan pomesati sa malo vode,ostaviti da odstojipola
sata.Leblebiju skuvati ili pecenu potopiti sa malo vode da odstoji i omeksa.
Leblebiju,blitvu,lan,sok od jednog limuna i celer blendirati sa malo vode.U zeleno testo dodati 2 kasike pirincanog brasna,malo garam masala zacina,dobro umesati,pokriti strec folijom,ostaviti kratko da odstoji.
Kalup za tart podmazati margarinom i postaviti pek papirom.
Formirati koru podizuci testo uz stranice kalupa.
Na koru poredjati sitno secenu proprzenu slaninicu,seckana pileca prsa,preko ravnomerno poredjati dinstani mladi crni i beli luk,proprzen sa dve kasicice suvih mlevenih sampinjona.Preko luka narendati kackavalj.Tart zaliti filom br.III.
Peci u zagrejanoj rerni na 160c oko 45-50 minuta.
Zeleni tart prohladiti i seci na kriske.
Fina hrskava kora zelenog tarta, punoca i pikantni ukus tri razlicita fila,cini ovo jelo posebnim ,te spaja kako tradicionalnu i modernu tako i kuhinju sa zdravim a i energetski obojenim namirnicama!
Prijatno 😄
Нема коментара:
Постави коментар