четвртак, 08. фебруар 2018.

STRUDLA SA LESNIKOM I KANDIRANOM KORICOM LIMUNA



Potrebno:
Testo-
750gr belog (ja koristim ostro brasno)brasna
60 gr secera
300 ml mleka
2 cela jajeta
100 gr otopljenog ptera/margarina
2-3 kesice vanilinog secera
30 gr suvog kvasca
2 prstohvata soli
Fil:
250 gr pecenih mlevenih lesnika
3 kasike mlevene kandirane korice limuna (ili rendana korica svezeg limuna)
150 gr secera
1 belance
1 kesica vanilinog secera
3 pune kasike kisele pavlake(20%)
Premaz:
malo margarina
1 zumance
kristal secer za posipanje
Priprema:
sipati brasno u ciniju,napraviti varjacom rupu po sredini,posuti so po obodu ,a u sredinu sipati nadosli kvasac(u mleku).U to dodati 300 ml mleka,polako mesajuci,sve dok ne sipamo svo mleko.Testo treba da bude "bljuckavo",i da ostane jos brasna okolo.Ostaviti pooklopljeno krpom oko 15 minuta.
Za to vreme pripremiti ostale sastojke:
u ciniju sa secerom dodamo otopljen puter,mesamo zicom,dodamo jaja i sve sjedinimo.




Kad je testo naraslo dodamo mu ovu kremu i mesamo kasikom i tako sjedinimo sa ostatkom brasna.Testo mesimo rukom 10 minuta,sve dok  vise ne bude lepljivo.Testo ostaviti 60 minuta prekriveno providnom folijom na toplom mestu.
Od testa mozemo odvojiti 3 ili 4 jufke(kolike duzine zelimo da nam budu kore za strudlu).
Fil:
Lesnike samleti i odvojiti u ciniju.Samleti  kandiranu koricu limuna i odvojiti u drugu ciniju.
Umutiti belance viljuskom,dodati pavlaku i sjediniti viljuskom.U tu smesu dodati vanilin secer i samlevene lesnike i  mlevene korice kandiranog limuna.
Svaku jufkicu rastanjiti oklagijom do 5mm i ravnomerno filovati.Rolati i postaviti na pleh sa pek papirom.
Svaku strudlu premazati otopljenim margarinom pa zumancetom i poseceriti je celom duzinom.
Peci u zagrejanoj rerni na 160c oko 40minuta(sa ventilatorom).Preko strudli postaviti pek papir,da ne bi previse potamnele/karamelizovale)
Pecene strudle sasvim ohladiti (vrucu strudlu prekriti kuhinjskom krpom),pa seci mirisne parcice.
Posluziti 😊

                                                                                  Prijatno 😍

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email