петак, 6. октобар 2017.

POVRCE ZA ZIMU / VEGETABLES FOR WINTER

Originalni reecept i ideja su od moje drage  Frane iz njene carobne kuhinje ŽIV - žlicom i vilicom - Đuveč za zimu / Vegetables for the winter    koji me je odusevio i sastavom i izgledom,hvala  Frana Omelić 💖


Spremila sam dve varijante,za sada evo prve....                                  
Potrebno:
600 gr crvenog luka
500 gr crnog luka "kolacar"-a
1,5kg sargarepe
1 kg oljustenog svezeg paradajza
600 gr zelene mesnate paprike-silje
600 gr crvene mesnate paprike
500 ml paradajz pelata/koncentrovanog paradajza
3 sveze cili papricica
3 suve cili papricice
6-7 cenova belog luka
200 ml maslinovog ulja
10-tak listova suvog lorbera
1 supena kasika slacice
1 kasicica mlevenog karanfilica
1 kasicica crnog bibera-mlevenog
1-2 kasicice cimeta-mlevenog
1 supena kasika soli
1 supena kasika smedjeg secera
saka bosiljka
saka nane
2 vezice seckanog svezeg persuna
2 supene kasike umebosi sirceta



























Priprema:
Prziti crveni,crni i beli luk,sitno iseckan,lorber i mleveni karanfilic,cimet i biber prziti i mesati uz  dodavanje po malo vode dok ne omeksa.U to dodati sargarepu secenu na kolutice,papriku secenu na kocke,oljusten paradajz sitno isecen.Dodati ostale zacine,doliti malovode,pustiti da krcka oko 30 minuta.Dodati  koncentrovani paradajz,kuvati na nizoj temperaturi uz povremeno mesanje,doliti sirce.Pred kraj iseci sitno persun,dodati povrcu,kuvati.

























 
Ukupno vreme kuvanja je oko 2h i 30minuta.
Pripremiti tegle sterilisane u rerni.
Vruce povrce sipati u vruce tegle,zatvoriti i okrenuti ih na poklopce.Potpuno ohladiti.
Pripremiti serpu sa krpom na dnu,poredjati tegle,naliti vodom dva prsta do poklopaca i kuvati da vri(na srednjoj temp.),oko 30-40 minuta. 
Ohladiti,obrisati od vode i lepiti etikete.

                                      Ceo proces pripreme pogledajte na videu 👇


 

                                                                     Prijatno 😃



1 коментар:

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *