600 gr mlevenog juneceg mesa
1 kasicica bibera
soli
2 kasike brasna od leblebija
1 celo jaje
1 crni luk
1 prut praziluka
2 cena sitno seckanog belog luka
5 zelenih paprika,
5 listova ljubicastog kupusa
1 kasika mirisnog ghee-a
ili 1 kasika putera
Priprema:
U meso dodati biber,so,jaje,brasno,beli luk,pa dobro umesiti.
Listove ljubicastog kupusa kratko spustiti u vrijucu vodu,
paprike ocistiti,izdubiti,praziluk seci duzine oko 5cm,izvaditi sredinu.
Kupus puniti mesom i zavijati sarmu,paprike i praziluk,crni luk- puniti mesom,
pa redjati u serpu
naliti vodom i kuvati 30-40 minuta.
Po zelji u servirano jelo mozete dodati kiselo mleko.
Boja zbog ljubicastog kupusa mozda nije za 10-tku,zato je ukus odlican 👌😋
Нема коментара:
Постави коментар