среда, 28. децембар 2016.

SOGAN DOLMASI I SARMA OD LJUBICASTOG KUPUSA

Potrebno:
600 gr mlevenog juneceg mesa
1 kasicica bibera
soli
2 kasike brasna od leblebija
1 celo jaje
1 crni luk
1 prut praziluka
2 cena sitno seckanog belog luka
5 zelenih paprika,
5 listova ljubicastog kupusa
1 kasika mirisnog ghee-a
ili 1 kasika putera 
Priprema:
U meso dodati biber,so,jaje,brasno,beli luk,pa dobro umesiti.
Listove ljubicastog kupusa kratko spustiti u vrijucu vodu,


paprike ocistiti,izdubiti,praziluk seci duzine oko 5cm,izvaditi sredinu.
Kupus puniti mesom i zavijati sarmu,paprike i praziluk,crni luk- puniti mesom,


pa redjati u serpu

 
 
 
u koju smo sipali mirisni putercic,preko svega poredjati kolutove luka


naliti vodom i kuvati 30-40 minuta.
Po zelji u servirano jelo mozete dodati kiselo mleko.
Boja zbog ljubicastog kupusa mozda nije za 10-tku,zato je ukus odlican 👌😋



                                             Prijatno 😊

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email