Potrebno:
2 kašike ražanog brašna
2 kašike heljdinog brasna
1,1/2kašika prosenog brašna
4 kašičice brašna od leblebija(2 ravne supene kašike)
4 kašika lanenog brašna
2 kašike speltinih mekinja(spelta-vrsta žitarice)
1/2 kašicice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašika bunevinih pečenih semenki
1 kašika suncokretovih pečenih semenki
so po ukusu
4 kašika maslinovog ulja
vode da se zamesi fino testo,malo mekše
susam i kim za posipanje
Priprema:
Sve suve sastojke sjediniti sa p.p i s.b,semenke,mešati pa dolivati vode i ulja da se masa lepo sjedini(ne mesi se).
U kalup postavitipek-papir,nauljiti pa sipati teso,zarezati nožem na par mesta,posuti susamom i kimom,pa u zagrejanu rernu(smanjiti na 150c sa ventilatorom),peći oko1h.
Hleb izvaditi,prekriti pamučnom krpom,ostaviti da se ohladi.
Hleb je izvrsnog ukusa,pomalo i hrskav,moze se koristiti više dana istog je ukusa.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар