среда, 20. јул 2016.

PUNJENE PLJESKAVICE




















Potrebno:
500gr juneceg mlevenog mesa
2-3 kasike Garam masala zacina(recept mozete procitati OVDE )
biber-crni,po zelji(iako ga ima u masala-zacinu)
2 cena belog luka
pola glavice seckanog (srednje velikog)crnog luka
2 kasike spelta-brasno
malo maslinovog ulja
Fil:
1 mladi crni luk
1 -2 grane bosiljka
"Pastirski"kackavalj(ili po vasem izboru)
Prilog:
krastavac
paradajz
Priprema:
Meso i sve sastojke ispod,dobro umesiti,ostaviti do 30 minuta u frizideru i foliji.

 










Pripremiti fil:iseckati mladi luk,bosiljak i  6-10 snita kackavalja.
Postaviti alu-foliju na radnu povrsinu,malo nauljiti,praviti kugle od mesa,pa ih dlanom rastanjiti(ne previse),poloziti snitu-dve kackavalja,pa zelenog fila


rukom saviti krajeve prema unutra,pa napraviti malu kuglu mesa,satanjiti na foliji,to ce biti poklopac za pljesku,


prstima zatvoriti poklopac,pa dlanovima fino oblikovati,staviti na zagrejano ulje(prziti na 1,5 tj."tihoj vatri" )oko 14-tak minuta(po 5-7 minuta svaku stranu),pazljivo okrecuci.



Krastavac i paradajz iseci,sloziti na tanjir sa po dve pljeskavice.
Posto su vec dovoljno jakog ukusa,nikakav prilog sem lakih salata ne preporucujem.



Dobro vino - obavezno!







                                                             Prijatno :)


Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email