500gr juneceg mlevenog mesa
2-3 kasike Garam masala zacina(recept mozete procitati OVDE )
biber-crni,po zelji(iako ga ima u masala-zacinu)
2 cena belog luka
pola glavice seckanog (srednje velikog)crnog luka
2 kasike spelta-brasno
malo maslinovog ulja
Fil:
1 mladi crni luk
1 -2 grane bosiljka
"Pastirski"kackavalj(ili po vasem izboru)
Prilog:
krastavac
paradajz
Priprema:
Meso i sve sastojke ispod,dobro umesiti,ostaviti do 30 minuta u frizideru i foliji.
Pripremiti fil:iseckati mladi luk,bosiljak i 6-10 snita kackavalja.
Postaviti alu-foliju na radnu povrsinu,malo nauljiti,praviti kugle od mesa,pa ih dlanom rastanjiti(ne previse),poloziti snitu-dve kackavalja,pa zelenog fila
prstima zatvoriti poklopac,pa dlanovima fino oblikovati,staviti na zagrejano ulje(prziti na 1,5 tj."tihoj vatri" )oko 14-tak minuta(po 5-7 minuta svaku stranu),pazljivo okrecuci.
Krastavac i paradajz iseci,sloziti na tanjir sa po dve pljeskavice.
Posto su vec dovoljno jakog ukusa,nikakav prilog sem lakih salata ne preporucujem.
Dobro vino - obavezno!
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар