среда, 20. јул 2016.

SPIRALNI SPECIJALITET br.1 i br.2


Potrebno:
2 srednje tikvice(kolutovi)
200gr sampinjona(ja sam 300gr)
dobra suva mesnata slanina(snitice)
1 crni luk(kolutovi)
1 srednje veliki krompir(secen na snite)
100gr kackavalja(rendani)
1 manja biljna pavlaka za kuvanje
so,biber
listovi bosiljka(kolicina po ukusu)
puter za podmazivanje i 2 komada odozgo(oko 100gr)


Priprema:
tepsiju-djuvec,obloziti pek papirom,premazati otopljenim puterom,pa uz bocne stranice slagati:kolut krompira,kolut luka,slaninu,tikvicu,pa luk,krompir,slaninu,tikvicu,sve u krug,dok se ne popuni ceo red,zaciniti solju i biberom,

sredinu popuniti viskom luka i

seckanim ili celim sampinjonima

viskom slaninice  :)

viskom sampinjona :) ,pa u zagejanu rernu,sa dodatim komadima putera,peci dok krompir ne bude mekan(proveri viljuskom)

 
Peceni "Specijalitet" izvaditi iz rerne,naliti biljnom pavlakom i rendanim kackavaljem,


kratko zapeci,posuti seckanim bosiljkom,


vaditi kriske u obliku trougla,servirati.

 
                                             Prijatno  :)



SPIRALNI SPECIJALITET br.2

 Potrebno:
2 tikvice
par mladih krompira
2 paradajza
200gr sampinjona
sunka(kolicina po ukusu)
kolutovi crnog luka
rendani kackavalj
biljna pavlaka

 
 Priprema:
Redjati kolutove krompira,paradajza,snit-dva sunke,tikvice,kolut luka,sve uz bocnu stranu djuveca-tepsije(dublje),koju smo premazali puterom,dok ne ispunimo dva reda.U sredinu poredjamo seckane sampinjone,sve zacinimo po zelji i ukusu.


Peci na umerenoj temperaturi dok krompir ne bude mekan,izvaditi iz rerne,pa sada posuti rendan kackavalj,pa biljnu pavlaku,


i kratko zapeci.


Vaditi kriske tople "Spirale" i sluziti




                                         Prijatno :)
 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *