2 srednje tikvice(kolutovi)
200gr sampinjona(ja sam 300gr)
dobra suva mesnata slanina(snitice)
1 crni luk(kolutovi)
1 srednje veliki krompir(secen na snite)
100gr kackavalja(rendani)
1 manja biljna pavlaka za kuvanje
so,biber
listovi bosiljka(kolicina po ukusu)
puter za podmazivanje i 2 komada odozgo(oko 100gr)
Priprema:
tepsiju-djuvec,obloziti pek papirom,premazati otopljenim puterom,pa uz bocne stranice slagati:kolut krompira,kolut luka,slaninu,tikvicu,pa luk,krompir,slaninu,tikvicu,sve u krug,dok se ne popuni ceo red,zaciniti solju i biberom,
sredinu popuniti viskom luka i
seckanim ili celim sampinjonima
viskom slaninice :)
viskom sampinjona :) ,pa u zagejanu rernu,sa dodatim komadima putera,peci dok krompir ne bude mekan(proveri viljuskom)
Peceni "Specijalitet" izvaditi iz rerne,naliti biljnom pavlakom i rendanim kackavaljem,
kratko zapeci,posuti seckanim bosiljkom,
vaditi kriske u obliku trougla,servirati.
Prijatno :)
SPIRALNI SPECIJALITET br.2
2 tikvice
par mladih krompira
2 paradajza
200gr sampinjona
sunka(kolicina po ukusu)
kolutovi crnog luka
rendani kackavalj
biljna pavlaka
Priprema:
Redjati kolutove krompira,paradajza,snit-dva sunke,tikvice,kolut luka,sve uz bocnu stranu djuveca-tepsije(dublje),koju smo premazali puterom,dok ne ispunimo dva reda.U sredinu poredjamo seckane sampinjone,sve zacinimo po zelji i ukusu.
Peci na umerenoj temperaturi dok krompir ne bude mekan,izvaditi iz rerne,pa sada posuti rendan kackavalj,pa biljnu pavlaku,
i kratko zapeci.
Vaditi kriske tople "Spirale" i sluziti
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар