Potrebno:
10 snicli-svinjske/junece
10 snita sunke
10 snita kackavalja
10 kaisica dimljene slanine
3 jaja
pola solje mleka
belo brasno(za poh)
kukuruzni griz(za poh)
prezle(hlebne mrvice)
ule za pohovanje
zacini/po zelji
Prilog:grilovani sampinjoni sa mileramom
Priprema:
Snicle izlupati sa jedne strane.
Pripremiti tri posude,pa u jednu sipati belo brasno i kukuruzni griz(odnos pola/pola),u drugu prezle,u trecu jaja i mleko(umutiti),posoliti.
Sniclu staviti na dasku,preko po snitu sunke,snitu kackavalja, tanko secene snitice slanine,uviti kao palacinku,zatvoriti cackalicama.
U tiganj naliti oko 1/2 l ulja,zagrejati,pa u poh ovim redom:
brasno(belo i zuto pomesano),
jaja,
prezle.
Prvo sve snicle pripremiti ovako,pa prziti,
u dubokom ulju na srednjoj temperaturi,oko 5-7 min sa svake strane.
Snicle vaditi na papirni ubrus.
Нема коментара:
Постави коментар