Potrebno:
manja glavica karfiola(ili 450gr smrznutog)
2 jaja
malo brasna(ili griz+prezle,pola-pola)
ulje za przenje
zacini
Priprema:
Karfiol oprati(ako je svez-iseci od korena),obariti u slanoj vodi(jer inace daje gorkast ukus),
odmah vreo "supljom" kasikom izvaditi(tako ne pokupi ni malo vode),sipati u ciniju za mesenje,dodati umucena jaja,brasna 1-2 supene kasike,zacina po zelji i ukusu(so,biber),promesati,pa vaditi kasikom na vrelo ulje,taman dok se jaje proprzi,okrenuti,slagati na papirni ubrus(a pokupi masnocu).
manja glavica karfiola(ili 450gr smrznutog)
2 jaja
malo brasna(ili griz+prezle,pola-pola)
ulje za przenje
zacini
Priprema:
Karfiol oprati(ako je svez-iseci od korena),obariti u slanoj vodi(jer inace daje gorkast ukus),
odmah vreo "supljom" kasikom izvaditi(tako ne pokupi ni malo vode),sipati u ciniju za mesenje,dodati umucena jaja,brasna 1-2 supene kasike,zacina po zelji i ukusu(so,biber),promesati,pa vaditi kasikom na vrelo ulje,taman dok se jaje proprzi,okrenuti,slagati na papirni ubrus(a pokupi masnocu).
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар