Potrebno:
1kg juneceg mlevenog mesa
300 gr svinjskog/ovcijeg mlevenog mesa
6 cenova belog luka
3 kasike aleva paprike-slatke
tucana ljuta paprika
crni mleveni biber
beli mleveni biber
pakovanje tankih svinjskih creva za punjenje kobasice
so
Priprema:
Mleveno meso(obe vrste)pomesati(mesiti rukom),dodati seckani beli luk,slatku alevu papriku,tucanu-ljutu papriku,crni biber,beli biber,so,pa sve dobro mesiti rukom,oko 30-tak minuta.Prekriti prozirnom folijom,pa ostaviti u frizider 24h.
***
Sve zacine sam dodavala po osecaju,jer u receptima za pripremu kobasice u "domacoj radinosti",su kolicine mesa velike(10-tak i vise kg),pa su tako i kolicine zacina velike.Ja sam dodavala kao sto bi dodala za ljute fasirane snicle i malo vise.
***
Sledeceg dana pripremamo creva za punjenje:potopimo jedan veci komad creva u toplu vodu,operemo od soli(pakuju se usoljena),opet nalijemo toplom vodom,pa dodamo malo jabukovog sirceta,da odstoji 15-tak minuta,
ocedimo i pristupamo punjenju
Kako nisam imala masinu za punjenje kobasica,improvizovala sam kao na slici gore i dole 😅
pokusala sam drvenim tuckom da guram meso,ali nije islo,pa sam sve radila rucno,bilo je tesko,ali sam imala pomoc -> 👀
Sav vazduh koji se prilikom punjenja uvuce u kobasice,slobodno izbusite cackalicom.
Kobasice sam,ovako spremljene ostavila jos dan i po' u frizideru.
Nemam pusnicu,te sam planirala da deo iprzim,a deo zamrznem.
A,onda gozba uz pivce za dvoje :)
Prijatno💕
Нема коментара:
Постави коментар