среда, 21. октобар 2015.

SUPA SA KNEDLICAMA





POTREBNO:

supa-bujon
2 cela jaja
griz(odokativno)
ulje 3-4pune kasike
zacin
biber
list persuna

PRIPREMA:

Skuvati supicu od nekog komada piletine(ja iskoristim kost kad 
filetiram belo pilece i kozu koju skinem sa njega,ili dodam
1 kom pilecih ledja),sargarepa,paskanat,koren prsuna(po 1 komad od svega).
Skuvanu supu procediti,povrce koristiti kao prilog glavnom jelu.


Jaja razbiti i umutiti(ja mutim viljuskom),pa dodavati ulja(da se napravi masa redja od mase za majonez):


U tu masu dodavati kasikom griz,mesati tako da masa bude fino kompaktna,ne pretvrda a ni zitka(griz dodajem odokativno,jer uvek zavisi od kolicine jaja koja koristim)

  

Supu zagrejati do vrenja,kasicicom
oblikovati knedlice,spustati u serpu,kuvati na tihoj vatri(oko 2-ke)oko 15-ak min.,iskljuciti ringlu,drzati poklopljeno do temperature za sluzenje.Posuti svezim persunom i biberom,po zelji.

Servirati 😋
                                 
                             PRIJATNO 😃              



                                            

U kuvanju masta pravi svasta

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email