среда, 21. октобар 2015.

SUPA SA KNEDLICAMA







KAZEM SUPA,A MISLIM NA KNEDLICE


POTREBNO:

supa-bujon
2 cela jaja
griz(odokativno)
ulje 3-4pune kasike
zacin
biber
list persuna

PRIPREMA:

Skuvati supicu od nekog komada piletine(ja iskoristim kost kad 
filetiram belo pilece i kozu koju skinem sa njega,ili dodam
1 kom pilecih ledja),sargarepa,paskanat,koren prsuna(po 1 komad od svega).
Skuvanu supu procediti,povrce koristiti kao prilog glavnom jelu.


Jaja razbiti i umutiti(ja mutim viljuskom),pa dodavati ulja(da se napravi masa redja od mase za majonez):


U tu masu dodavati kasikom griz,mesati tako da masa bude fino kompaktna,ne pretvrda a ni zitka(griz dodajem odokativno,jer uvek zavisi od kolicine jaja koja koristim)

  

Supu zagrejati do vrenja,kasicicom
oblikovati knedlice,spustati u serpu,kuvati na tihoj vatri(oko 2-ke)oko 15-ak min.,iskljuciti ringlu,drzati poklopljeno do temperature za sluzenje.Posuti svezim persunom i biberom,po zelji.

SERVIRATI

                                 
                          



                                                PRIJATNO  :)


P.S. Supu sa knedlicama mozemo napraviti i bez ikakvog mesa,sa 1 jajetom,po gornjem receptu,uz dodavanje pilece ili junece kocke ili obicnog zacina(zacin C,kupovni bujon),koji ce dati pravi domaci ukus.
Ova supa je veoma jeftina,a za zaposlene zene dobar izbor ako zele da svoju decu naviknu na domacu-maminu kuhinju.


Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email