POTREBNO:
supa-bujon
2 cela jaja
griz(odokativno)
ulje 3-4pune kasike
zacin
biber
list persuna
PRIPREMA:
Skuvati supicu od nekog komada piletine(ja iskoristim kost kad
filetiram belo pilece i kozu koju skinem sa njega,ili dodam
1 kom pilecih ledja),sargarepa,paskanat,koren prsuna(po 1 komad od svega).
Skuvanu supu procediti,povrce koristiti kao prilog glavnom jelu.
Jaja razbiti i umutiti(ja mutim viljuskom),pa dodavati ulja(da se napravi masa redja od mase za majonez):
U tu masu dodavati kasikom griz,mesati tako da masa bude fino kompaktna,ne pretvrda a ni zitka(griz dodajem odokativno,jer uvek zavisi od kolicine jaja koja koristim)
Supu zagrejati do vrenja,kasicicom
oblikovati knedlice,spustati u serpu,kuvati na tihoj vatri(oko 2-ke)oko 15-ak min.,iskljuciti ringlu,drzati poklopljeno do temperature za sluzenje.Posuti svezim persunom i biberom,po zelji.
Servirati 😋
Нема коментара:
Постави коментар