четвртак, 22. октобар 2015.

SKROZ DOMACA POGACA







JEDNOSTAVNO-BAS DOBRA
                    


PROTREBNO:

1 kg belog brasna
1 kocka svezeg kvasca
solja mleka
1 kasicica brasna
1kasicica secera
2 kasicice soli
margarin za premaz
kim,susam,
semenke suncokreta,
bundevine semenke
1 jaje

PRIPREMA:

U mlako mleko rastopiti kvasac,dodati secer,so,brasno i ostaviti nekoliko minuta da pocne da vri.
U ciniju za mesenje sipamo oko 800 gr brasna(ostatak treba za dodavanje u mesenju i kao podloga za mesenje),dodamo ciniju sa kvascem,mesamo dok testo ne pocne da se odvaja od cinije(ako je potrebno-dolivamo toplu vodu).Testo izvadimo na pobrasnjeni radni sto,mesimo par minuta.Odvajamo povece jufke,razvijemo u krug(15-ak cm),premazemo margarinom i tako 5x.Preko zadnje jufke pospemo malo brasna,pa oklagijom rastanjimo do debljine prsta,rolamo u oblik salamice.
Pleh prekrijemo pek-papirom,salamice secemo na komade i redjamo u pleh,premazemo jajetom i posipamo kimom i semenkama naizmenicno



Ostavimo da odstoji 10-tak minuta,pa pecemo u vec  zagrejanoj
rerni na 180c,oko 45'.
Pecenu pogacu izvadimo iz rerne i kratko je prekrijemo krpom.
Pogacu serviramo na plitak ukrasni tanjir,a sa cvecem na trpezarijskom stolu,ona zaista pravi intimnu starinski dobru,pravu kucnu atmosferu.

             
                 
                   PRIJATNO :)

  


Нема коментара:

Постави коментар

U kuvanju masta pravi svasta

Google+ Badge

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *

Follow by Email