среда, 21. октобар 2015.

KNEDLE SA SLJIVAMA




POTREBNO :

1/2litre mleka
100gr.putera,margarina ili ulja(moze i masti)
300-350gr.brasna
2 cela jaja
12-ak sljiva(kajisija,grozdjica,ili bilo koja vrsta pekmeza)
malo soli(2 prstohvata)
cimet,
prezle
nekoliko kasika secera 
muskatni orascic.
PRIPREMA:
Mleko i margarin staviti u serpicu,dodati soli i pustiti da provri.
Skloniti sa ringle,dodati brasno,dobro izmesati testo(varjacom),ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U ohladjeno testo zamesiti jaja,da masa bude kompaktna.
Pripremiti serpu sa dosta vode(lonac),pustiti da voda pocne da vri.
Vaditi testo kasikom,rukom praviti kuglu i u nju utisnuti,prethodno ocisceno voce ili kasicicu pekmeza.Rukom zatvoriti knedlu,oblikovati i staviti na kasiku,spustiti u vrijucu vodu.Tako iskoristiti svo testo.Knedle su kuvane kada same isplivaju na povrsinu serpe(lonca).
Dok kuvamo knedle,u dublji tanjir sipamo secer,1-2 kasike prezli,cimeta(ja stavljm dosta,jer ga svi volimo),muskatni orascic (po izboru)narendajte ili dodajte(ako je u prahu).Kada se knedle prohlade,uvaljajte u ovaj suvi fil.Knedle mozete uvaljati i vec izvadjene(vrele),ali ce vam u tom slucaju trebati dosta secera,a usled toplote,pretvorice se u sirup,te nece lepo izgledati.
Servirajte na tanjir za torte ili slavske kolace,ili u dublju ciniju,kao sto sam to ja uradila,sve odozgo pospite 1 kesicom vanil secera(po zelji).
Ako pravite duplu kolicinu,nece vam biti potrebno vise od 3 cela jajeta(provereno).

                                                            
                                  Prijatno :)



                                                         

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *