BORANIJA BR.1-bela
POTREBNO:
1kg boranije
(zuta,zelena,ljubicasta,
olovkara ili puterica)
1 dobra glavica crnog luka
2 cena belog luka
1komad belog pileceg(moze file)
zacin,so,biber,ulje
kasika brasna
PRIPREMA:
Na malo ulja proprziti seckani crni i beli luk.
dodati na luk,dosuti vode ,samo da prelije boraniju,spustiti u to belo pilece,kuvati na srednjoj temperaturi uz stalno mesanje i dolivanje vode,dok boranija sasvim ne omeksa.
Kada je skoro skuvana,izvaditi meso,skinuti sa koske(kuvano se lako filetira),iseckati ga,pa vratiti u boraniju,dodati zacine.
Dok je jos na ringli,dodati belu zaprsku:
kasiku brasna pomesati sa casom hladne vode(ne mora iz frizidera)da nema grudvica,pa
preliti preko boranije.
Mesati dok ne dobijete zeljenu gustinu.Skloniti sa ringle,prohladiti i obavezno naseckati cenic belog luka.Po zelji naseci list persuna.
Servirati.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар