субота, 12. септембар 2015.

BORANIJA SA PILECIM BELIM






BORANIJA BR.1-bela



POTREBNO:

1kg boranije
(zuta,zelena,ljubicasta,
olovkara ili puterica)
1 dobra glavica crnog luka
2 cena belog luka
1komad belog pileceg(moze file)
zacin,so,biber,ulje
kasika brasna

PRIPREMA:

Na malo ulja proprziti seckani crni i beli luk.



Boraniju oprati,ocistiti(odstrniti krajeve),iseckati na manje komade(ili vece,ko kako voli),
dodati na luk,dosuti vode ,samo da prelije boraniju,spustiti u to belo pilece,kuvati na srednjoj temperaturi uz stalno mesanje i dolivanje vode,dok boranija sasvim ne omeksa.



Kada je skoro skuvana,izvaditi meso,skinuti sa koske(kuvano se lako filetira),iseckati ga,pa vratiti u boraniju,dodati zacine.
Dok je jos na ringli,dodati belu zaprsku:
kasiku brasna pomesati sa casom hladne vode(ne mora iz frizidera)da nema grudvica,pa 
preliti preko boranije.
Mesati dok ne dobijete zeljenu gustinu.Skloniti sa ringle,prohladiti i obavezno naseckati cenic belog luka.Po zelji naseci list persuna.
Servirati.


                  Prijatno :)


 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице

Образац за контакт

Име

Имејл адреса *

Порука *